AK Parti ile ANAP Kadın Kolları arasında gerginlik

Karacabey Anavatan Partisi Kadın Kolları Başkanı Süreyya Yaşbay, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurgül Özatilla’nın yardım konusundaki açıklamalarına tepki gösterdi.
  İhtiyaçlı ailelere yardımın gizli olması gerektiğine dikkat çeken Yaşbay, gazetelere poz verilerek yapılan yardımın yanlış olduğunu söyledi. Yaşbay, ihtiyaçlı ailelerin siyasi malzeme olarak kullanıldığını ileri sürdü ve şöyle konuştu: “AK Parti’nin aynı hatayı bu yıl da yaptığını vurguladım. Ancak eleştirilerimize kulak vermek yerine, sırtlarını dönüyorlar. Ramazan gibi mübarek bir ayda ihtiyaçlı aileleri kullanarak gazetelere poz vermek ve bu şekilde siyasi malzeme elde etmek doğru değildir. 
Yardım ettiğinizi söylediğiniz insanları kapıdan çıkarken unutuyorsunuz. Artık gerçeği görün. Yoksulluk, çaresizlik, işsizlik Türkiye’nin yüzüne acı bir tokat gibi patlıyor. Ancak siz, tek başına iktidar olan bir hükümetin ilçe temsilcileri olarak bu tabloyla yüzleşemiyorsunuz. Kayırmacılık, sizi bu gerçeklerden uzaklaştırmaya yetiyor. İşsizlik sizi ilgilendirmiyor. Kredi kartı borcu olanlardan ‘Bana ne, bana mı sordular da borç yaptılar’ diyebiliyorsunuz. Milletin efendisi olan çiftçimize, ‘Al ananı da git’ diyen Başbakanını ya da ilçe başkanının gaflarını örnek alacağına, bizi örnek al da öyle siyaset yap. Kredi kartına borç yapanların, çoluk çocuğunun ihtiyaçları için bu yolu seçmiş olabileceğini düşünemiyorsunuz.”
 AKP Kadın Kolları İlçe Başkanı Nurgül Özatilla’nın gerçekleri görmediğini dile getiren Anavatan Partisi Kadın Kolları Başkanı Süreyya Yaşbay, “İş üretip nokta üstüne nokta koymadınız. Hata üretip onları üst üste koydunuz. Yerel seçimler yaklaşıyor. Kendinizi AK’lamaya çalışırken, çarşafı ayağınıza dolaştırdığınızın farkında değilsiniz. Aynaya bir bakın ve gerçeklerle yüzleşin. Şuna emin olun, 21 yıldır üretmenin ve insanlara daima faydalı olmanın onuruyla yaşadım. Siz ise, ihtiyaçlı kişilerin üzerinden siyaset yaparak yaşamaya çalışıyorsunuz. Yoksullaştırılan, işsizler ordusuyla çaresizliğe mahkum edilen insanları sadaka ekonomisine alıştırıp Noel Baba gibi dağıttığınız erzak, kömür ve maddi yardımlardan oy bekliyorsunuz. Kaloriferli, doğalgazlı evlere bile kömür gönderirken, Türkiye’ye ne kadar zarar verdiğinizi göremiyorsunuz. Siz iktidarda kaldıkça; ne işsizlik, ne yolsuzluk, ne hortumculuk ne de yakınlarına ihale verme iddiaları bitmek bilmez. Biz böyle anlayışa sahip olanların değil, onurlu Türkiye’nin kurucusu Atatürk’ün izindeyiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.