‘Y’ belgesini alın!

Karacabey Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fikret Kula, taşıma işi yapan sürücüleri “Y” belgesi almaları konusunda uyarılarda bulundu.
Girgin, “Oda üyelerimizin veya dengi iş yapan vatandaşlarımızın yolcu taşımacılığında alması gereken (Y) yetki belgesi alma süresi, Ulaştırma Bakanlığınca 31/12/2010 tarihine kadar uzatılmış, ancak bu süre içerisinde ilçe ve il trafik komisyonlarından güzergah izin belgeleri almaları mecburidir. Yani köyden, beldeden ilçeye, ile yolcu taşımacılığı yapanlar en kısa sürede güzergah izin belgesi almak zorundalar. Bu izni almadan bugün itibari ile bile yolcu taşımacılığı yapmaları mümkün değildir, izin almış olsalar dahi izin aldıkları güzergaha bağlı kalmak zorundalar. Aksi takdirde denetimlerde maddi para cezasının yanında 15 gün araçlarının bağlanması ile karşı karşıya kalabilirler.
Bu arada (Y) yetki belgesi için daha önce müracaat edip izinleri çıkanlar, ancak belgesini almayanlar da güzergah izin belgelerini en kısa sürede almalıdırlar. Yine oda üyelerimizin ve diğer vatandaşların ticari araç kullanmaları esnasında yanlarında bulundurması gereken psikoteknik belgesini almayanlar için odamız organizasyonunda belge almaları devam etmektedir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.