“Haydi çocuklar, hayatın içinden öğrenmeye!”

Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon, Bursa’da 600 bin ve Karacabey’de de 15 bine yakın öğrenci için 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ilk ara tatili dün başladı. Bu yıl Türkiye genelinde 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında ilk kez gerçekleştirilecek olan ara tatil uygulaması anaokulu, ilk, orta ve lise düzeyindeki tüm okulları kapsıyor.
Öğrenciler ilk kez deneyimleyecekleri ara tatille eğitime ara vermeden doğa gezilerinden kültürel etkinliklere, spordan sanata pek çok aktiviteye katılabilecekler. 81 ilde olduğu gibi Bursa’da da hazırlanan çeşitli faaliyetler öğrencileri adeta cezbedecek.
Çocuklar, aileleriyle birlikte katılacakları etkinliklerde Bursa’nın görülmesi gereken kültürel değerlerine yapacakları kısa turlarla yaşadıkları kenti tanıyacak ve şehrin kültürünü öğrenecekler. Müze, kütüphane gibi yerlere yapacakları gezilerle kentin tarihsel geçmişiyle bağ kurabilecek olan öğrenciler, hayvan barınakları, aqua parklar ve botanik bahçeleri gibi yerlere gerçekleştirecekleri ziyaretlerle de canlı türlerini yerinde inceleme fırsatı elde edecekler. Bursa’ya tarihsel anlamda farklı bir boyut kazandıran Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi ile tarihe yolculuk yapacak öğrenciler, bilimsel araştırma merkezleri, bilim fuarlarıyla teknolojik gelişmeleri yakından takip edecekler. Yaşlı bakım merkezlerine yapılacak ziyaretlerle toplumsal değerleri ve büyüklere ziyaretin önemini kavrayacaklar.
Ara tatilin bu yıl ilk kez uygulanacağını ifade eden ve öğrencilerin velileriyle birlikte eğlenceli bir hafta geçireceklerine inandığını belirten Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Sayın Bakanımızın da ifadesiyle ara tatil eğitime verilmiş bir ara değildir. Çocuklarımız hafta boyunca sporla, sanatla, doğayla, kültürle buluşacak. Çocuklarımızı hayatın merkezine, yaşamdan beslenmeye ve öğrenmeye gönderiyoruz. Birbirinden güzel etkinliklerin yer aldığı programla çocuklarımız bu kısa molayı hem dinlenerek hem de kendilerini geliştirerek değerlendirebilecekler. Tüm illerimiz gibi Bursa’da da öğrencilerimizin keyif alacağını düşündüğümüz güzel bir faaliyet listesi hazırladık. Tüm ilgili kurum ve kuruluşlarla yaptığımız işbirlikleriyle faaliyetlerin aksamadan gerçekleştirilebilmesini amaçladık. Velilerimiz ve öğrencilerimiz ara tatil faaliyetlerine aratatil.meb.gov.tr adresinden ulaşabilecek.” dedi.
Gezi, doğa ve çevre, bilgi ve teknoloji, iletişim, okuryazarlık, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler, araştırma ve gözlem, oyun oynama ve bulmaca çözme, sosyal sorumluluk, günlük yaşam becerileri, el sanatları, bilim, yardımlaşma, kariyer planlama ve aile günü olmak üzere birçok etkinliğin yer aldığı Bursa’daki ara tatil faaliyetlerine aratatil.meb.gov.tr adresinden ulaşılabilecek. Eğitim ve öğretim 25 Kasım 2019 günü kaldığı yerden devam edecek.
Mesleki Çalışma Programı
Milli Eğitim Bakanlığı, 18-22 Kasım’da yapılacak ilk ara tatil döneminde öğretmenler için de sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel aktivitelerin yer aldığı mesleki çalışma programı hazırladı. Programda, öğretmenlerin, öğrenci ve velilerle katılabileceği sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlere yer verildi. Bu çerçevede ara tatilde öğretmenlere yönelik konser, opera, halk oyunları, resim ve heykel sergileri gibi etkinlikler yapılacak. Ayrıca, voleybol, basketbol, masa tenisi, futbol gibi spor müsabakaları ile şiir, hikaye, kompozisyon yarışmaları düzenlenecek.
Programa göre Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 18 Kasım’da (bugün), Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden canlı yayınla öğretmenlere seslenecek. Aynı gün öğretmenler, eğitim öğretim yılının ilk ara tatiline kadar geçen sürede yapılan eğitim öğretim faaliyetleri ile 2023 Eğitim Vizyonu kapsamındaki çalışmaları değerlendirecek. Ayrıca, öğretmenler, yazılım geliştirme ve zeka oyunları uygulamaları, müze, masal anlatıcılığı, halk oyunları, Türkçenin kullanımı ve diksiyon, kariyer rehberliği, okulda ilk yardım, öğrencilere çevre bilinci kazandırma, robotik ve kodlama, teknoloji ve madde bağımlılığıyla mücadele eğitimi gibi konularda mesleki çalışma faaliyetlerinde bulunacak.
Çalışma takvimi
Yeni Eğitim Öğretim Çalışma Takvimi Modeli’ne göre 18-22 Kasım’da yapılacak ilk ara tatilin ardından ilk dönemin ikinci yarısı 25 Kasım’da başlayacak. Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak. İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi ise 3 Şubat 2020’de başlayacak. İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020’de olacak, 13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.