Karabaş: “Sivas’ta yaşananları unutmadık!”

Karacabey CHP Başkanı Orhan Karabaş, Sivas’ta 1993 yılında meydana gelen Madımak Oteli yangınında 37 aydının vahşice öldürülmesinin 15. yılında yaptığı açıklamada, olayın laik ve demokratik-hukuk düzenin yıkılarak, yerine şeriat düzeninin getirilmesi eğilimi ile sergilendiğini belirtti.
Karabaş, Sivas’ta yaşanan olayların Cumhuriyet tarihinde Menemen, Maraş ve Çorum’da daha önce yaşandığını vurguladı. Karabaş, “2 Temmuz 1993’te Sivas’ta gerçekleştirilen ve 37 aydınımızın ölümü ile sonuçlanan vahşi organize örgütlenme, yalnız orada hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimizi hedef almamıştır.Tekbir sesleri ile dile getirilen laik Cumhuriyet’in yıkılarak, yerine şeriat düzenin getirilmesi amacı açıkça sergilenmiştir.
Kolluk güçlerinin müdahale etmede geç kaldığı ve dönemin siyasi iktidarının yönetim zafiyeti neticesinde yaşamını kaybedenlerin sayısının artmasına yol açan bu olay, yakın tarihimizde izleri uzun süre silinemeyecek bir kara leke olmuştur.
Türkiye Cumhuriyeti var oldukça onun birlik ve beraberliğini hedef alan, içteki ve dıştaki kimi güçler de toplumsal barışı bozmaya yönelik bu türden eylemleri sergilemeye devam edecektir. 2 Temmuz 1993 yılında gerçekleşen ve “Sivas Katliamı” olarak anılan bu türden üzücü olayların bir daha yaşanmaması dileğiyle, Sivas’ta yaşananları kınıyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.