Atıl; “Karacabeyli esnafımızın yanındayız!”

S.S. Karacabey Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Atıl 2018 yılını değerlendirdi. Atıl, 2018 yılı sonu ile bin 191 ortağına 69 milyon 300 bin lira kredi kullandırıldığını söyledi. 2019 yılı Ocak ayından bu güne kadar 29 yeni üye ile birlikte bin 220’ye çıkan ortaklara 84 milyon 300 bin lira kredi kullandıran Kooperatif, yılın ilk iki ayında 2018’i geçmiş oldu.
Geçtiğimiz hafta Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Süzen, Üyeler; Kazım Çalık, Nedim Sındıran, Hüseyin Parlak, Denetleme Kurulu Üyeleri İbrahim Gümüş ve Osman Asa ile bir araya gelen S.S. Karacabey Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Atıl, 2018 yılında kullandırılan krediler hakkında açıklama yaptı.
Kooperatifin 1953 yılından bu güne Karacabeyli esnafın yanında olduğunun altını çizen Başkan Atıl; “Kooperatifimizin bu günlere gelmesinde esnaf ve sanatkârlarımızın büyük payı vardır. Ödeme ahlaklarını en üst seviyede tutan ortaklarımız, kooperatifimizi 1. Grup’lara taşıdı. Esnaf ve sanatkarlarımıza en üst limitli işletme kredisini 10 yıl kadar 200.000 TL., işyeri yaptırım ve araç kredilerini ise 5 yıl vadeden 500.000 TL limite kadar kullandırmaktayız.
Kooperatifimiz, 2018 yılı sonu ile bin 191 ortağa sahip olup, 2019 Ocak ayında yeni katılımcılarla birlikte sayımız bin 220’ye ulaşmıştır. 2018 yılı içerisinde ortaklarımıza 69 milyon 300 bin lira kredi kullandırmış bulunmaktayız. 2019 Ocak ayından bu güne kadar ise kullandırdığımız kredi miktarı 84 milyon 300 bin lira olmuştur.
Kooperatifimizin takip oranı ise % 6 gibi hiç de küçümsenmeyecek bir çalışmanın sonucudur. Tüm esnafımıza gösterdikleri iyi niyete teşekkür eder, kooperatiflerine sahip çıkmış olmalarından dolayı yönetim ve denetim kurulum ile personelim adına sonsuz şükranlarımı sunarım.” dedi.
Avcu’nun yerine Parlak getirildi
Öte yandan, geçtiğimiz yıl Kasım ayında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden S.S. Karacabey Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Vekili Haşim Avcu’nun yerine, yönetime Kent Koop. Başkanı Hüseyin Parlak getirilirken, boşalan Başkan Vekilliği görevine ise Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Süzen getirildi.
66 yıllık bir kuruluşun başkan vekilliğine getirilmekten onur duyduğunu ifade eden Hüseyin Süzen; “16 yıldır Kooperatifin çeşitli görevlerinde bulunan, çok değerli ağabeyimiz Haşim Avcu keşke aramızda olsaydı da bu görevi o devam ettirseydi. Onun vefatı sonrası aldığım bu kutsal görevi layıkıyla yapmaya çalışacağım.” ifadesini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.