Vatan’dan yerel seçim bildirgesi

Vatan Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Kurur, Belediyelerin şirketleştirilmesine karşı tek çözümün Vatan Partisi olduğunu vurguladı. Genel Başkan Doğu Perinçek tarafından partisinin yerel seçimler bildirgesinin açıklandığını belirten Kurur, şunları kaydetti:
“1. Milli Kent Önce Bağımsızlık; HDP kapatılmalıdır. Bölücülüğe izin verilemez. Belediyelerimizi emperyalist merkezlere kesinlikle teslim etmeyeceğiz. Milli devletimizi başkent Ankara’dan yöneteceğiz.
Demokratik Kent Halk Meclisleri ile Yönetim; Yerel yönetim yasasını değiştireceğiz. Belde belediyelerini ve köy muhtarlıklarını yeniden kuracağız. Her mahallede halk meclisi olacak.
Üreten Kent; Üreticimiz baş tacı edilecek. Ulaşım yapısı değiştirilecek, raylı ulaşım projeleri hayata geçirilecek. Ulaşım ve ısınma gibi kamu hizmetlerini parasız hale getireceğiz. Sanayinin bütün ülkeye yayılmasını sağlayacağız. Tarım arazilerine imar izni vermeyeceğiz.
İnsancıl Kent; ‘Önce Vatandaş’ diyerek hareket edeceğiz. Metrodaki, otobüsteki, tramvaydaki, trendeki, bisikletteki, yaya kaldırımındaki vatandaşın belediyesini kuracağız.
Toplumcu Kent; Önce kamu, önce el birliğini sağlayacağız. Kaynaklar rantçıların banka hesaplarına akmayacak, halka hizmet için değerlendirilecek. Cumhuriyetçilik kamuculuktur, elseverliktir. Kendimizin değil kentimizin belediyesini kuracağız.
Özgür Kent; Söz halkındır. Bütçe görüşmelerini halka açık yapacağız. Özgürlük meydanları oluşturulacak, özgürlük kürsüleri kurulacaktır. Yurttaşlar görüşlerini açıklayacak ve barış içinde tartışacaklardır.
Çağdaş Kent; Her mahalleye park, bahçe, çocuk bahçesi, spor salonları ve alanları, kültür merkezleri, tiyatro, düğün ve toplantı salonları yapılacaktır. Okuma ve yazma kursları açacağız.
Doğal Kent; Önce yeşili ve maviyi koruyacağız. Gaza ve dumana değil, temiz havaya özgürlük sağlayacağız. Her evdeki musluk suyu içilebilir olacak. Kıyılar halkındır, kişisel çıkara teslim etmeyeceğiz.
Güzel Kent; Meydanlarımızı, metro istasyonlarımızı heykellerle, resimlerle, duvar kabartmalarıyla güzelleştireceğiz. Kent müzeleri ve sergi evleri kuracağız. Kentlerimizin tarihi dokularını keşfedecek, güzelliğini meydana çıkaracağız.
Kadıncıl Kent; Kadınlarımız her daim önde olacak. Belediye çalışanlarının en az yarısı kadın olacak. Çalışan kadının hakları gerçekleştirilecek, eşit işe eşit ücret sağlanacaktır.
Çocuğun ve gençliğin kenti; Geleceğimizi güvence altına alacağız. Kimsesiz çocuklarımıza sahip çıkacak, onları toplumun özgür, üretken gençleri yapacağız. Müzik ve tiyatro kulüpleri kuracağız. Amatör spor kulüplerini yaygınlaştıracağız.
Engelsiz Kent; Yaşlılara ve engellilerimize özen göstereceğiz. Halk belediyesi, yaşlı ve engellilerin toplum hayatının her alanına, üretime ve hizmetlere etkin olarak katılmalarını sağlayacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.