Dolu yine çiftçiyi vurdu!

Karacabey’i geçtiğimiz hafta etkisi altına alan sağanak ve dolu yağışı yine çiftçiyi vurdu. İlçenin 9 kırsal mahallesi ile Mustafakemalpaşa’nın bazı mahallelerinde etkili olan dolu sebebiyle çok sayıda ekili arazi telef olurken, büyük bir zararla karşı karşıya kalan çiftçiler ise yine kara kara düşünüyor.
Karacabey’de geçtiğiniz hafta akşam saatlerinde etkili olan yağmur, ilçenin belli bölgelerinde yerini doluya bıraktı. Şiddetli yağış, Karacabey’in yanı sıra kırsal mahallelerde de etkili oldu. Ayrıca, bir anda bastıran dolu yağışı yine çiftçiyi vurdu.
Edinilen bilgiye göre, ilçenin 9 kırsal mahallesi dolu afetinden etkilendi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ziraat Odası, doludan zarar gören bölgelerde dün incelemelerde bulundu. Buna göre; Karacabey’in Bakırköy, Uluabat, Harmanlı, Canbaz, Subaşı, Seyran, Çeşnigir, Çamlıca, İnkaya ile Gölkıyı’nın bir kısmında bulunan domates, mısır, karpuz, hububat, arpacık ürünlerinde ciddi derecede zararlar meydana geldi. Söz konusu bölgelerde ne kadar arazinin zarara uğradığıyla ilgili hasar tespit çalışmasının ise devam ettiği öğrenildi.
Öte yandan Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, dolu afetiyle birlikte TARSİM konusuna dikkat çekerek, “Miraslı arazilerden dolayı çiftçimiz ÇKS yaptıramıyor. ÇKS olmayınca da TARSİM’den yararlanamıyorlar. Devletimizden bu konuda acil çözümler bekliyoruz. Bu durum çiftçilerimizin belini büküyor.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.