KAL, şehitlerimizi unutmadı!

Karacabey şehitlerimizin hatıralarını canlı tutmak ve genç nesillere aktarmak amaçlı Anadolu Lisesi’nde hazırlanan ‘Şehitler Köşesi’ törenle açıldı.
Karacabey Anadolu Lisesi’nin ‘İlçemizin Değerleri’ köşesinde bu kez şehitlerimizin fotoğrafları sergilenirken, duygular sel olup, yüreklerden taştı.
Şehit ailelerinin de katılım sağladığı törende; İlçe Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Jandarma Komutanı J.Bnb. Erdal Özköroğlu, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam, kamu daire amirleri, okul müdür ve yöneticileri, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları hazır bulundu.
Türk milleti ve Karacabeyliler vatanı ve bayrağı için canını feda eden kahramanlarını unutmamıştır ve hiçbir zaman da unutmayacaktır diyerek sözlerine başlayan Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çalı, “Ülkemiz için canlarını ortaya koyan Karacabeyli şehitlerimizin isimleri gibi simalarını da unutmamak adına, fotoğrafları ile aziz hatıralarını sonraki nesillere aktarmak ve anmak için şehitlerimize olan vefa duygumuzun gereği böyle bir köşe hazırladık. Zor günlerde gözlerini kırpmadan, canlarını veren şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Çocuklarımız, vatan sevgisi ile canları pahasına ülkesine sahip çıkan şehitlerimizi okulumuzda oluşturulan köşede gördükçe ve bilgilerinin yer aldığı kitapçıkları okudukça, bu değerli bilinçle yetişmelerine katkı sağlanmış olacaktır. Bu yüzden ‘Şehit Köşesi’ çok kıymetlidir” şeklinde konuştu.
KAL Müdürü Çalı, şehit eşleri ve yakınlarının töreni onurlandırdıklarını söyleyerek, “Bu çalışmada görev yapan öncelikle Edebiyat Öğretmeni Hakan Cucunel, Tarih Öğretmeni Murat Dilber, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mübin Temiz olmak üzere tüm KAL öğretmen, öğrenci ve çalışanları ile emeği geçen, destek veren herkese gönülden teşekkür ederiz. Ayrıca, bu çalışmaya sponsor olan Ilgay Berberoğlu’ na ve Şehit fotoğraflarının düzenlenmesinde emeğini esirgemeyen Birol Akkoç’a da teşekkür ederiz. Aziz Şehitlerimizin isimleri gibi simalarının da unutulmaması için yapılan bu çalışma, ziyaret etmek isteyenler için 05.05.2017 tarihine kadar açık kalacaktır ” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin de “Bu çalışma ile ilçemiz tarihinde yer alan ve Vatanımız Uğruna Şehit olmuş tüm kahramanları dualar ile anılmış ve ilçemiz gençlerinin geçmişini daha derin ve daha hissederek öğrenmeleri açısından önem arz etmektedir. Bu çalışmada emek harcayan başta okul idaremiz olmak üzere, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ederim” diye konuştu.
Milis olarak, çeşitli cephelerde şehit olanların sayısının daha fazla olduğu ve adlarının kaydı olmayan ilçede, yalnızca künyeli ve muvazzaf askerler ile polislerden oluşan 500 şehidimizin isimleri okul salonundaki etkinlikte açıklandı. Şehitlerimizin fotoğrafları konuklarda duygu yüklü anlar yaşattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.