Dama’nın Kırkpınar’ı başlıyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türk Daması Federasyonu (TÜDAF) tarafından düzenlenen ’17. Uluslararası Türk Daması Şampiyonası’ dama severler için kapılarını açıyor.
Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin özel çabalarıyla yıllardır geniş kitlelere ulaşan ve ” Dama’nın Kırkpınar’ı ” olarak biline Türk Daması Şampiyonası, 26-28 Ağustos 2016 tarihlerinde Merkez Katlı Pazar Yeri’nde gerçekleştirilecek.
Şampiyona, 200 dama severin katılımıyla 26 Ağustos Cuma günü saat 11.00’da yapılacak açılış töreni ile başlayacak.
Hakem heyetinin eşleştirmesiyle birlikte saat 14.30’da 1. tur müsabakasının gerçekleştirileceği şampiyona 3 gün sürecek ve 28 Ağustos Pazar günü yapılacak ödül töreniyle sona erecek.
Uluslararası Satranç Kuralları’nın (İsviçre Sistemi) uygulandığı 9 tur üzerinden yapılacak yarışmada, birinci 3.000 TL, ikinci 2.000 TL, üçüncü ise 1.000 TL’lik para ödülünün sahibi olacak.
Şampiyona’da ilk 10’a giren oyunculara da federasyon tarafından belirlenen çeşitli ödüler verilecek.
‘Türk Daması’na sahip çıkacağız’
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, günümüzde Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarında ‘Türk Daması’ adıyla yaygın bir biçimde Müslüman oyunu olarak bilinen-oynanan ve usta-çırak ilişkisiyle büyüyen damaya 17 yıldır sahip çıktıklarını söyledi.
Başkan Kurtulan; “Dama, tarihimizin kültür kökleri içerisinde önemli bir zihin sporu. Toplumsal ve kültürel değerlerimizden biri olan Türk Daması’nı 7’den 70’e her yaştan dama tutkununa ulaştırmaya devam ediyoruz. Osmanlı’nın mirası olan dama ülkemizde yok olmak üzereyken 17 yıl önce bu tarihi spora sahip çıktık ve bugün ülkemizin her yöresinde yaygın olarak oynanır hale geldi. Bu süreçte Orta Doğu ülkelerindeki damacılara da ulaşılarak ikili ilişkiler geliştirildi. 2014 yılına kadar Musta-fakemalpaşa Belediyesi’nin himayesinde her yıl düzenli olarak organize edilen ve başta TÜDAF (Türk Daması Federasyonu) olmak üzere Türk Daması’na sahip çıkan sponsorlarımızın desteği ile gerçekleş-tirilen şampiyonalar son 3 yıldır Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle daha geniş kitlelere ulaştırıldı. Dama severleri yalnız bir masa etrafında değil Bursa ve Mustafakemalpaşa’nın güzellikleri içinde bir arada tutmaya devam edeceğiz. Damaya gönül verenleri bu heyecana ortak olmaya davet ediyorum ” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.