Kır Çiçekleri Özel Eğitim Şenliği

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediye’nin ortaklaşa düzenlediği “4. Kır Çiçekleri Özel Eğitim Şenliği”nin göz kamaştırdığını söylersek abartı olmaz.
Bir öncekilerin deneyimi, 4. Kır Çiçekleri etkinliğine çok yansımış.
İstenirse nelerin gerçekleştirilebileceğini gördük.
Milli Eğitim Şube Müdürleri Hikmet Ulga, Hüseyin Akbaba ile Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Esra Taştekin Palabıyık’a teşekkür etmezsek haksızlık yapmış oluruz.
Özel ilgiyle, özel emekle hazırlanmış, dört dörtlük bir etkinlik.
Etkinliği güzelleştiren yüzün üzerinde engelli öğrenci, mutlu mu, mutlu! Öğretmenleriyle birlikte eğlencenin doruğuna tırmanan engelli kardeşlerimiz coştukça çevresini de coşturdu.
Gökyüzü pırıl pırıl. Kültürparktaki renk cümbüşü yürekleri gıdıklıyor.
Engellilerimizin, “Engel olmayınca”, engel denilen güçlükleri kolayca aştıklarını görüyoruz
Sayıları 105’i bulan özel eğitim öğrencileri inanın bir çok engelsizden daha üretken. Yıl içinde ürettikleri birbirinden değerli yapıtları da sergilemeyi ihmal etmediler, görmeliydiniz.
Atatürk Kültür Park’ı engel tanımayanların görsel şölenine dönüştü.
Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, emeği geçen ve hiç bir desteğini esirgemeyen Belediye’ye, okul müdürlerine ve öğretmenlere teşekkür ederken, “Bu projemiz giderek büyüdü. Her yıl biraz daha anlam kazanarak gelişti. Engellilerimize olanak sağlandıkça karşılığını göreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Özel okul ihtiyacımızı gidermek için kolları sıvadık” dedi.
Dingin, doğru noktalara parmak bastı.
Özel okul ihtiyacı öyle sırıtıyor ki, görmeyenler utansın.
Burada 4 yıldır vekilliğimizi yapan hemşehrimiz Önder Matlı’nın kulaklarını çınlatmak istiyorum.
Karacabey’deki engelli sayısının 500’ün üzerinde olduğu unutulmamalıdır.
Matlı’nın, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açılışında, İmam Hatip’e yurt müjdesi verirken, özel okulla birlikte, sıkıntısı dayanılmaz boyutlara ulaşan ortaokuldan söz etmemesi şaşırtıcıdır. Matlı kardeşimiz, müjde verecekse öncelikle engellilerimiz için özel okul, ilkokuldan sonra gidecek yer bulamayan çocuklarımıza bir ortaokul müjdesi vermelidir.
Şenliği Belediye Başkanı Ali Özkan’a soruyoruz. Özkan, “Bunlar, sorumluluk duyduğumuz görevlerimizin içinde yer alıyor. Eğitim için yapılan katkı kutsaldır, önceliklidir. Milli Eğitim Müdürlüğümüz istiyor bizde katkı vermeye çalışıyoruz. Organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim” diye konuştu.
Özkan ile Dingin’in eğitime bakış pencereleri umut verici.
Engellilerimize yaklaşımlarını içtenlikle kutluyoruz.
Yaşamı kolaylaştıran kır çiçeklerinin öğretmenlerini ve şenliğin hazırlanmasında tüm emeği geçenleri de tabi ki, unutmuyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.