Özel Eğitim Şenliği mest etti

Karacabey’de Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen “4. Kır Çiçekleri Özel Eğitim Şenliği” göz kamaştırdı. Şenlikte, yıl boyunca yaptıkları birbirinden güzel çalışmaları sergileyen engelli öğrenciler, gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.
Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediye’nin ortaklaşa düzenlediği “4. Kır Çiçekleri Özel Eğitim Şenliği” Atatürk Kültür Parkı’nda gerçekleştirildi. Büyük beğeni toplayan etkinliğe, Kaymakam Ahmet Yurtseven, Belediye Başkan Vekili Osman Çatak, CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, daire amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.
Önceki yıllara oranla daha anlamlı ve daha kapsamlı olan şenlik tam not aldı. Şenlikte, İlçedeki okulların özel sınıflarında eğitim gören 105’i aşkın engelli bir araya gelerek öğretmenleri, Aslı Günal Yıldız ile Zehra Dağdelen’in önderliğinde doyasıya eğlendi. Yoğun katılım ise dikkat çekti. Yıl boyunca yaptıkları birbirinden başarılı çalışmaları sergileme fırsatı bulan engelli öğrencilerin mutluluğu ise görülmeye değerdi.
Okul stantlarının tümünü ziyaret eden Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin Akbaba ile Hikmet Ulga, el emeği çalışmaları tek tek inceledi. Öğrencilere başarı dileyen Hüseyin Akbaba ile Hikmet Ulga, Belediye’ye, okul yöneticilerine ve öğretmenlere de teşekkür etti.
Çok güzel ve çok mutlu bir gün geçirdiklerini belirten engelli öğrencilerin velileri, “Her yıl biraz daha genişletilerek yapılan etkinlikler, bu yıl daha kapsamlı oldu. Çocuklarımız çok eğlendi ve çok mutlu oldu. Tabi ki bizlerde sevindik. Milli Eğitime ve Belediye’ye teşekkür ederiz. Ancak, Karacabey’deki engellilerin sayısının 500’ü aştığı unutulmamalıdır. Karacabey’de özel öğretim okulu yapılması ve daha fazla zaman yitirilmeden hizmete açılması kaçınılmazdır” şeklinde düşüncelerini dile getirdiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.