CHP’den taşeron işçilere kadro sözü

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gönül Avil, partisinin iktidar olmasıyla birlikte taşeron sistemin tarih olacağını söyledi.
CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, taşeron sistemin emekçileri yarınsız ve güvencesiz bıraktığına vurgu yaptı. Sayıları 1,5 milyona ulaşan taşeron işçinin, kapitalizmin en vahşi koşullarına mahkum edildiğini belirterek AKP iktidarına yüklenen Gönül Avil, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2014 sonu itibariyle Türkiye’deki taşeron işçi sayısını 1 milyon 482 bin 690 olarak açıkladı.
Ülkeyi anonim şirket gibi yönetmek gerekiyor diyenler, Türkiye’yi tam bir taşeron cumhuriyetine çevirdi.
Taşeron sisteminin emekçileri yarınsız ve güvencesiz bıraktığı bir gerçektir. İstanbul’da 330 bin, Ankara’da 151 bin, İzmir’de 76 bin işçi yarınsız, 1,5 milyon taşeron işçi güvencesiz bir şekilde çalıştırılıyor. Gerçek rakamlar ise bunun çok üstünde. AKP 12 yıllık iktidarında emek sömürüsünün en vahşi koşullarını dayattı. Sonuç ortada. Bunun en bariz göstergesi taşeron işçi sayısındaki artıştır.
CHP, iktidarının ilk altı ayında hiçbir kurum asli işlerinin yerine getirilmesinde taşeron işçi kullanamaz yasasını çıkaracaktır. Temizlik işlerini sağlamak, park ve bahçelerin bakımını yapmak ve daha birçok hizmetlerini sağlamak belediyelerin asil görevi değil midir?
Merdiven altı kayıtsız işçi çalıştırmaya son vereceğiz. Bodrum katlarında güneş yüzü görmeyen gelinlik genç kızlarımızı, genç delikanlılarımızı 25-30 yaşına gelmeden bu mahzenlerde soldurmayacağız.
Sayıları 1,5 milyona ulaşan taşeron işçiler, CHP iktidarında kadroya sahip olacaktır. AKP iktidarı 1,5 milyon taşeron işçiyi kapitalizmin en vahşi koşullarına mahkum etmiştir. Ancak, bu duruma bir son vereceğiz. 8 Haziran sabahı, Türkiye’de taşeron sistemi tarih olacak.
Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir dönem bu günkü kadar iktidar olmaya hazır olmadı. Partimiz ülkeyi yönetecek tüm kadrolara sahiptir.
Alın teri ve emeğiyle geçimini sağlayan güzel insanlar, Cumhuriyet Halk Partisi’ni izleyin. Cumhuriyet Halk Partisi program ve projeleriyle bu seçime damgasını vuracaktır.
Ne yoksulluk, ne baskı, ne ezilen, ne ezen, insanca ve hakça bir düzen özlemiyle tutuşan gönüllere dayanışma ellerimizi uzatıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.