Karacabey, üniversiteye talip

Hükümetin 2023 proje vaatleri arasında yer alan Bursa’ya 3. devlet üniversite için İnegöl’ün ardından Karacabey Belediyesi de ev sahibi olmak istediğini duyurdu. Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın’ın gündeme getirdiği konu için Karacabey Belediyesi ön araştırmalarını sürdürüyor.
Karacabey’in avantajlı bir bölge olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Ali Özkan “Bursa’ya 3. Devlet Üniversitesi hükümetimizin 2023 vaatleri arasında yer alıyor. Bu proje en çok Karacabey’e yakışır. 3 bin dönüm arazimizle bu işe talibiz” dedi.
Düşündükleri bölgenin İkizce ile Hürriyet Mahallesi arasında olduğunu dile getiren Başkan Ali Özkan, burada tarıma elverişsiz 3 bin dönüm arazinin yer aldığını söyledi. Özkan, “Düşündüğümüz bölgenin hemen yanı başında devasa bir OBS projesi var. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası bu projenin detayları açıklamıştı. Bahsedilen bu alana 1 milyon kişinin yaşayabileceği bir merkez mümkündür” diye konuştu.
Diğer yandan üniversitenin sadece Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerine değil, Balıkesir, Bandırma ve Çanakkale’ye de hitap edebileceğine işaret eden Başkan Ali Özkan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Kırsal mahallelerimizden olan Hürriyet, bölge olarak otoyol tamamlandığında İstanbul’a bir buçuk saat mesafede olacak.
Bununla birlikte Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın’ın önerdiği ve bünyesinde bir de tıp fakültesi hastanesinin bulunacağı devlet üniversitesi bu düşünceler ile değerlendirildiğinde ‘Güney Marmara’nın hatta Ege Bölgesi’nin sağlık alanında faydalanacağı önemli bir yer olur. Üniversitenin buraya kurulması halinde, Bursa’nın başta trafik olmak üzere yoğunluğunu alır. Çünkü ben Karacabey’den Beşevler’e yarım saatte ulaşırken Beşevler’den Bursa Merkeze bazen bir saat sürede ulaşıyorum’ diyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.