Vatan Partisi yöneticileri, hedeflerini anlattı

İşçi Partisi’nin adının ‘Vatan Partisi’ olarak değişmesinin ardından yerel basına ziyaretler gerçekleştiren parti yöneticileri, hedeflerini anlattı.
Vatan Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, İlçe Saymanı Rahmi Öncü ve Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Narhın ile birlikte Meltem Gazetesi’ni ziyaret etti. Parti çizgisinin, İşçi Partisi’nin 60 yıllık siyasi yapısından, 100 yıllık ‘Aydınlık hareketi’nin yurtseverlik bilincinden ödün vermeden süreceğini dile getiren İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, “Yeni öncülerle, yeni değerleri bünyemizde özümsemeyi ve birlik içinde hareket etmeyi sağladık.
Ortak değerimiz, vatandır. Vatan kavramının içindeki her öğe vazgeçilmezdir. Meclisteki 4 temsil grubunu da siyasi rakip olarak görmüyoruz. Bize engel oluşturacak birikim ve bilgide olmadıkları, sergiledikleri istikrarsızlık ve birbirine paralel düşünce yapıları ile açıkça görülmektedir.
Vatan Partisi, milli meclis, milli hükümet gerçeğinin tek savunucusudur. NATO, ABD, AB gibi ülkemizin dinamiklerine egemen olmaya çalışan ve bölücü eylemlere destek veren kuruluşlarla işbirliğini reddediyoruz. Toplumumuzdaki her düzeyde öncülerle, Vatan Partisi çatısı altında milli olmanın gereklerinde buluşuyoruz. Bu nedenledir ki, çeşitli vakıf ve fonlardan destek alan, ABD yapımı BOP tasarısına aracılık eden, cumhuriyetimizin değerlerini mecliste yok eden yasalara değnek olanlarla aynı düşüncede olmamız beklenemez.
Öncülerin katılımıyla MKYK’yı 100 kişiye çıkardık. Her üye sorumluluk ve bilinçle hareket edecek donanımlarla desteklenecek. Adımızın Vatan Partisi’ne dönüştürülmesi, anlık politikaların sonucu değildir. Aydınlık hareketi, 1950’lerde Vatan Partisi’ni kurmuş, ancak dönemin iktidarınca Ergenekon benzeri kurgusuyla yıllarca işkenceye maruz kalmış, hapis cezalarına çarptırılmıştır. O dönemde de milli birlik, milli hükümet çağrılarıyla mücadele verilmiştir. Aydınlık hareketinin her dönem ve koşulda ulusal politikalar üretmesi bu mirasın özüdür. Süreç içinde Aydınlık hareketinin her politikası, devrimci ve ilerici güçlerin yanı sıra diğer görüşlerce de uygulanmıştır.
1990’lardan başlayarak üretim ekonomisini savunan tek siyasi görüş biziz. AKP bile bunun farkına varabilmiş, ancak yapabilecek yetenek ve bilgiden yoksunluğu nedeniyle ülkemizi ekonomik anlamda işgale uğratmıştır. AKP karanlığını tarihe gömme ve millete hesap vermenin zamanı gelmiştir. Amacımız, AKP karanlığını ve onun politikalarını sürdüreceğini açıklayan bölücü, işbirlikçi siyasi görüşlerin karşısında duran tek siyasi görüş Vatan Partisi’nde ulusumuzla birleşmektir. Milli meclis, milli hükümet temelinde öncülerimizle, ‘Altı ok’ ilkelerinin yeniden ülkemizi yöneten durumuna getirmektir. ‘Altı ok’un en uzunu olan devrimcilik ilkesine, sımsıkı sarılarak dış güçler ve içerideki işbirlikçileri yok etmektir. Korku imparatorluğu, biat üzerine kurulan zulüm iktidarları, tarih karşısında gereken karşılığı her zaman bulmuştur. Yine bulacaktır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.