Eğitim-Sen, yeni sağlık sigortası kanununa tepkili

Eğitim-Sen, yeni sağlık sigortası kanununa tepkili
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun Tasarısı’nın yasalaşması halinde emekçilerin sağlık ve sosyal güvenlik haklarında ağır kayıplar meydana geleceğini öne süren Eğitim-Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç, hükümeti eleştirdi.
Tasarının kanunlaşması halinde emeklilik için gereken 7 bin iş gününün, 9 bine çıkacağını, emekli aylıklarının yüzde 23 ile 33 arasında düşeceğini, emeklilik yaşının kadınlar ve erkeklerde 65’e çıkacağını belirten Tunç,“Hükümet bir yandan sosyal güvenlik açıklarının büyüdüğünü söylerken bir yandan da sağlık alanındaki uygulamalarıyla, özel hastanelere, ilaç tekellerine aktardığı payı artırmayı hedefliyor.
Çok övünerek anlattıkları ‘herkesi sosyal güvenceye alıyoruz, parası olmayanın primini devlet yatıracak’ söylemi ise tam bir aldatmaca. Tasarıda aylık geliri 140 YTL’den az olanlar yoksul kabul ediliyor. 140 YTL’den fazla geliri olanlar ise her ay 73 ile 475 YTL prim ödemek zorunda kalacak. TBMM’ne sunulan yasa tasarısının geri çekilmesini, IMF’nin isteklerine göre değil, toplumun katılımı ve talepleri doğrultusunda yeniden düzenlenmesini istiyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.