AK Partililere “Kutu” sürprizi

Karacabey AK Parti Belediye Başkanı Adayı Ali Özkan’a ilk tepki Akçakoyun’dan geldi. Köylüler, Belediye Başkan Adayı Özkan’ı Akçakoyun Köyünde, “Ayakkabı kutusu” ile karşıladı. Beklenmedik sürpriz karşısında, Ali Özkan ve arkadaşları kısa süreli de olsa şok yaşadı ve köylülerin çoğunluğu kahveyi boşaltınca konuşmalarını içeride kalan az sayıdaki seçmenle gerçekleştirmek durumunda kaldı.
Adaylığının kesinleşmesinden sonra seçim gezilerini yoğunlaştıran Ali Özkan, Çarşamba günü akşamı gittiği Akçakoyun’da, köylülerin, “Ayakkabı kutusu getirdiniz mi? Kutu getirseydiniz daha iyi olurdu. Ayakkabı kutusu getirmemişsiniz, o zaman hoş gelmemişsiniz” şeklinde konuşarak karşılama yapması ve ardından kahveyi terk etmesi, özellikle AK Partililer arasında şaşkınlık yarattı. Kendilerini doğru dürüst anlatamadan geri dönmek durumunda kalan AK Partililer köylülerin tepkisini olgunlukla karşıladı ve hiç bir yanıt vermedi.
Belediye Başkanı Adayı Ali Özkan, köylülerin böyle bir şey söylediklerini duymadığını belirtti.
Özkan’a kahvenin önünde bu ve benzer söylemlerin gerçekleştiği hatırlatılınca, “Arkadaşlarımızın ön yargılı olmamaları gerekirdi. Daha misafirperver olabilirlerdi. Sonuçta içeriye gelip yerelden ya da genelden kaynaklanan sorunları varsa anlatabilirlerdi. Biz de dilimizin döndüğünce cevap hakkımızı kullanırdık. Demokratik bir ortamda karşılıklı tartışarak sorunlara beraber çözüm üretmeye çalışırdık. Herkes özgür iradesiyle demokratik tepkisini ortaya koyabilirdi. Medeni ölçüler içinde konuşabilirdi. Ancak böyle olmadı” dedi. Özkan, Akçakoyunluları sevdiklerini ve tümünü her zaman kucaklayacaklarını dile getirdi. Ali Özkan, hiçbir yerde takılıp kalmadıklarını ve ileriye baktıklarını kaydederek, Karacabey’deki hizmet çıtasını yükseltmeyi düşündüklerini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.