MHP, “Ayhan Tayfur” dedi

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi’nin belediye başkanı adayının Ayhan Tayfur olduğu resmen açıklandı. MHP, yerel seçimlere Ayhan Tayfur ile girecek.

            MHP İl Başkanı Hasan Toktaş tarafından adaylığı açıklanan Ayhan Tayfur, yeni yönetim kurulunun kısa sürede oluşturulacağını belirterek seçim çalışmalarına hız vereceğini söyledi.

Önceki gün yaşanan istifa krizine değinen Tayfur, “İl Başkanlığımız ve Genel Merkezimiz belediye başkanı adaylığına beni layık gördü. Bu bir demokratik yarıştır. Artık önümüze bakmalıyız. Yönetim kurulumuzu kısa sürede oluşturup seçim çalışmalarına başlayacağız” dedi.

29 Mart 2009 tarihindeki yerel seçimlerde de belediye başkanı adayı gösterilen Ayhan Tayfur, sandıktan çıkan 5 bin 370 oyla partisini ikinci sıraya yazdırmıştı.

MHP’nin aday adaylığı sürecinde yaşananlar

Karacabey MHP İlçe Yönetim Kurulu, yaklaşık 45 gün önce Ayhan Tayfur’un belediye başkanlığına aday adaylığı başvurusunda bulunmasının ardından istifa etti.

İl Başkanlığı’nın İlçe teşkilatına müdahale ettiği gerekçesiyle yaşanan istifalar, İl Başkanı Hasan Toktaş tarafından kabul görmedi.

İstifa krizinin ardından Karacabey’e gelen Toktaş, belediye başkanı adayının belirlenmesi için temayül yoklaması yapılacağını söyledi. Uzlaşma sağlanan toplantının ardından istifalar geri alınarak yönetim kurulu görevine devam etti.

Koç, MHP’yi karıştırdı

Yaşanan istifa krizinin ardından Belediye Başkanı Ergün Koç, MHP’ye üye olarak belediye başkalığı için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Demokrat Parti'den seçilip bir dönem başkanlık yaptıktan sonra AKP'ye transfer olan ve daha sonra AKP ile yollarını ayıran Ergün Koç'un, üçüncü döneminde MHP'den aday adayı olması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Kulislerde, Koç'un katılımıyla MHP'nin ikiye bölündüğü konuşulmaya başlandı.

Koç'u içine sindiremeyeceklerini söyleyen bazı partililer, İlçe Yönetimi'nin Ayhan Tayfur için yanlış tavır alındığını ve aynı tepkinin Ergün Koç için de gösterilmesi gerektiğini vurguladı. İlçe yönetiminin tutumu, Ergün Koç'un desteklendiği yönünde değerlendirmelere neden oldu.

Anketten Ayhan Tayfur çıktı

MHP İl Başkanlığı, İlçe Yönetimi’ni önceki hafta Bursa’ya çağırarak Genel Merkez’in yaptığı anket sonuçlarını paylaştı.

Bin 6 kişinin katıldığı ankette, Ayhan Tayfur’a yüzde 28.3, Ergün Koç’a ise yüzde 26.9 oy çıktığı açıklandı.

Toplantıda İl Başkanı Hasan Toktaş’ın Ayhan Tayfur’un belediye başkanı adaylığını açıklamasının ardından İlçe Başkanı Fevzi Kahraman'ın da aralarında bulunduğu 18 kişilik yönetim kurulu üyeleri istifa kararı aldı.

Koç, “Sevinerek istifa ediyorum”

Ayhan Tayfur’un adaylığının açıklanmasının hemen ardından Belediye Başkanı Ergün Koç da MHP’den istifa etti. 3 hafta önce MHP’ye üye olurken gözyaşları döktüğünü ancak bugün karşılaştığı durum nedeniyle sevinerek istifa ettiğini dile getiren Koç, “Heyecanla yola çıkmıştık. Adres aramaya ihtiyacım yok. Yarına ilişkin bir derdim de yok. Gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra yol haritamızı belirleyeceğiz’ dedi.

Kahraman, “Oyunun parçası olduğumuzu hissettik”

İkinci kez yaşanan istifa krizi ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Fevzi Kahraman şu ifadelere yer verdi:

“İl Başkanımız Hasan Toktaş, yönetim kurulumuzu Bursa’ya davet etti. Burada, Genel Merkezimizin yaptığı anket sonuçları açıklandı. Telefonla bin 6 kişinin katıldığı anketin sonuçları bizlere verilmedi. Sadece not alabildik. Anket sonuçlarına göre Ayhan Tayfur’a yüzde 28.3, Ergün Koç’a ise yüzde 26.9 oy çıktığı söylendi. Toplamı yüzde 55.2. Aradaki fark yüzde 1.4. Eğer matematik bizi yanıltmıyorsa 6 kişi bu ankette başka bir ismi söyleseydi adayımız acaba diğer isim miydi?

Kendimizi figüran olarak görmekteyiz. Geldiğimiz noktada, oyunun parçası olduğumuzu hissettik. Daha önce İlçe Başkanlığı olarak yaptığımız anketlerde, Ergün Koç ismi hep öne çıktı.

10 gün önce Ankara’da Genel Sekreterimiz ile görüştük. Yaptığımız anketlerde Ergün Koç’un öne çıktığını belirterek Genel Merkezimizin de kamuoyu yoklaması yapmasını istedik. Bunun üzerine yapılan anket çalışmasının sonuçları tarafımıza açıklandı. İki aday adayı arasında çok küçük oy farkı olmasına karşın görüşümüz sorulmadı.

Ergün Koç’un belediye başkanı aday adaylığı başvurusunun ardından yapılan toplantıya İl Başkanı Hasan Toktaş da katıldı. Bu toplantıda Fahri Köfteci, İl Başkanımıza ‘İstifalarımızı kabul etmeyerek önümüze sandık koyacağınızı söylediniz. Peki, sandıktan çıkan iradeye saygı gösterecek misiniz?’ diye sordu. İl Başkanımız ise ‘Temayül yoklamasından kim çıkarsa çıksın, hiç önemli değil. Benim adayım Ayhan Tayfur’ dedi.

Hiçbir adaylık müracaatı dahi yokken adayımızı açıklıyoruz denildi. Tepeden inme gibi bir şey yapılmaya çalışıldı. İstifa ettiğimizde keşke kabul edilseydi” dedi.

Mert, “Yönetim kurulunun kararını destekliyorum”

MHP Meclis Üyesi Vedat Mert ise, “Gelişen şartları ve durumu değerlendirdiğimde, yönetim kurulunun kararını kesinlikle destekliyorum. Düşünce ve değerlendirmelerinin alınmadan sürecin sonlandırılmasının doğru olmadığına inancım sonsuz.

Ancak, MHP tabanının oylarıyla seçilmiş bir meclis üyesi olduğum için, 30 Mart 2014 tarihine kadar görevimin başında olacağım” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.