Hastane inşaatı soru işaretleriyle yükseliyor

Karacabey'de inşaatı hızla yükselen 150 yataklı Devlet Hastanesi'nin yer seçimi tartışmaları hala sürüyor.

Zeminin bataklık olmasından dolayı fore kazıklar çakılarak inşaatına başlanan hastanenin yer seçimi gündemden düşmüyor. Ayrıca hastanenin mezarlığın yanına yapılması hastaların ruh sağlığını etkileyeceği belirtilerken, bitişiğindeki karayolundan 24 saat boyunca gelecek gürültü kirliliğinin de tuz biber olacağı kaydediliyor.

İlk günden bu yana eleştirileri süren hastane yeri ile ilgili vatandaşlar, “Hastanenin bir tarafında mezarlık, bir tarafında kamyon garajı, bir tarafında soğan pazarı, bir tarafında çöplük, bir tarafında bataklık ve şehirlerarası yol var. Böyle bir bölgedeki hastanene ne kadar sağlıklı olabilir? Yanlış yatırım tercihinden dolayı ileride büyük sıkıntılar yaşanacaktır. Hastane ortamına uygun olmayan bir bölgeye neden bu kadar ısrar edildiğini anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

480 adet fore kazık çakılmasının hastanenin bataklık üzerine yapıldığının en büyük kanıtı olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Hastanenin hemen karşısında bulunan mezarlık hastaların ruh sağlığını olumsuz etkileyecektir. Bitişiğinde karayolu 24 saat boyunca hastaları rahatsız edecektir. Burada hastalar ne kadar huzurlu olabilir? Daha uygun bir yer bulunamaz mıydı? Esentepe'deki Çamlık hastane için ağlıyor. Burası neden düşünülmüyor? Zemini sağlam, gürültüden uzak yer mi kalmadı da bu bölgede ısrar edildi” şeklinde konuştu.

Hizmete karşı olmadıklarının altını çizen vatandaşlar, “Çakılan kazıkların maliyetinin 2 buçuk milyon olduğu açıklandı. Yer seçimi hatasından devletin parasının çöpe gittiği açıkça ortada. Bu parayla Karacabey'in birçok eksiği giderilebilirdi.  Yetkililerin plansız, kısa vadeli olarak düşünmesi büyük bir zararı omuzlarımıza yükledi” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.