Avil, “Çiftçi bitme noktasına geldi”

Karacabey'de çiftçilerin çok kötü bir sezon geçirdiklerini vurgulayan CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, AKP iktidarında çiftçinin, üreticinin yoksulluğa mahkum edildiğini söyledi.

İktidar partisinin övündüğü Toprak Koruma Kanunu'na karşın, 10 yılda tarım alanlarında 2,5 milyon hektar azalma olduğunun altını çizen Avil, “Tarımsal ürün fiyatlarındaki artışlar enflasyonun altında kalırken, tarımsal girdi fiyatları enflasyonun çok üzerinde artış gösterdi” dedi.

AKP'yi çiftçilere verdiği sözü yerine getirmemekle eleştiren Avil, "Çiftçimiz, köylümüz çok perişan. Türkiye'nin yüzde 40 salçalık domates ihtiyacın karşılandığı Karacabey'de domates fiyatları 14 kuruşa kadar düştü. Mazot, gübre ve ilaç girdilerini hesapladığınızda çiftçimiz için bu zarar demektir. Yine hayvancılıkla uğraşan köylümüz sıkıntı içerisinde. Hayvan yemi pahalı olması ve diğer girdi maliyetlerinin yüksek olması dolayısıyla hayvancılıkta durma noktasına doğru gidiyor. Köylü hayvanlarının para etmemesinden yakınıyor. AKP, çiftçimize 10 yıl önce verdiği sözü tutmalı ve tarımsal girdilerdeki KDV ve ÖTV 'yi kaldırmalıdır” şeklinde konuştu.      Devamı 2'de

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.