Traktör sahiplerine tescil ve muayene uyarısı

Öğretmenevi'nde gerçekleşen toplantıda konuyla ilgili açıklamada bulunan TÜVTURK Karacabey İstasyon Amiri Tarık Türkoğlu, başta trafikte tescili ve plakası olmayan traktörlerin trafiğe kazandırılması olmak üzere, tüm traktörlerin trafikte standartlara uygun şekilde yerini alması adına Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı genelge hakkında bilgiler verdi.
Uluslararası standartlarda periyodik araç muayenesi hizmeti verdiklerini ve TÜVTURK olarak Türkiye'deki trafik ve araç güvenliğine katkı sağlamayı hedeflediklerini anlatan Türkoğlu, “Tarım arazilerinin ve köylerin vazgeçilmez ulaşım aracı olan traktörlerin, trafikte tescile kayıtlı ancak muayenesi olmayan traktörleriyle herhangi bir kazaya karışmaları halinde cezai işleme maruz kalıyor.
Bu nedenle traktör sahipleri araçlarını mutlaka muayeneye getirmelidir. Traktörünüzü muayeneye getirmediğiniz her yıl için bir muayene ücreti kadar gecikme bedeli ödemek zorunda kalacaksınız. TÜVTURK'te muayene için traktörleri 82,60 TL ücret karşılığında muayene ediyoruz. Bu da sizlere 3 yıl kazandırıyor. Muayene yaptırmayan traktör sahipleri, 2013 yılı itibariyle her ay için 4.13 TL gecikme bedeli ödemek durumunda kalacak” dedi.
Tescil kaydı olmayan traktörler için de açıklamada bulunan Türkoğlu, “Karayolları Trafik Yönetmeliği'ndeki 28049 numaralı Resmi Gazete'de yayınlanan değişikliğe göre; traktörlerin tescil edilmesi halinde 1 ay muayene süresi verilecek. Tescili olmayıp kazaya karışan araçlara da cezai yaptırım uygulanacaktır” diye konuştu.
 Karacabey İstasyon Amiri Tarık Türkoğlu son olarak ise, TÜVTURK'ün yaptığı çalışmalar hakkında tüm traktör sahiplerine ulaşılabilecek broşürler hazırladıklarını, bunların dağıtımı için yerel yönetimler, kolluk kuvvetler ve sivil toplum örgütlerinden yardım alındığı, araç muayenesine gelemeyen traktör sahipleri için gezici araç muayene istasyonları ile hizmet verebileceklerini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.