Köyler Ligi çok yakında başlıyor

Süt Birliği'nin desteklediği Köyler Ligi ile ilgili bilgi veren Organizasyon Sorumlusu Erdinç Derya, tüm köylere çağrıda bulunarak görkemli turnuvanın kaldığı yerden devam edeceğini duyurdu.
Yoğunluk nedeniyle Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürlüğü'nün organizasyona tam destek veremeyeceği bildirildi.
Bursa Genç Futbol Hakemleri Kurul Başkanlığı görevini de üstlenen Erdinç Derya, organizasyonla ilgili bazı konulara da aydınlık getirdi. Karşılaşmalara Bursa Genç Futbol Hakemleri'nin de katkı sağlayacağını dile getiren Derya, özellikle 2012-2013 sezonunda geleneksel olarak düzenlenen organizasyonda öncelik olarak çekirdek kadronun oluşması, komisyonların kurulması için birkaç gün içinde Kaymakam Ahmet Yurtseven ve Süt Birliği Başkanı Mehmet Erdem önderliğinde toplanılacağını söyledi.
Köylerden organizasyonla ilgili yoğun talepler geldiğini ifade eden Erdinç Derya, “Öncelikli amacımız, köy gençlerimizin sportif etkinlik çerçevesinde mücadele azmini geliştirmek, dostluk ve kardeşlik duygularını kalıcı güven duygularıyla pekiştirmektir. Turnuvayla ilgili tüm konular oluşturulacak komisyonlarda görüşülecek ve en doğrusu bulunacak.
Takım temsilcilerimizin köy takımlarını oluştururken dikkat etmesi gereken konuların en önemli konuların Nüfus Cüzdanı'nda köy isminin yazmasıdır. Organizasyonda her takımın karnesi olacak ve maçlarımızda gözlemci olarak atayacağımız sorumluların vereceği notlar, oynadıkları maç ortalamasına bölünerek yıllık kanaat notu öne çıkacaktır. Bu durum hem takımları hem de seyircileri bağlayıcı bir unsur olacaktır. Bu uygulama ile iyi örnekler vererek centilmenlik kupasının sahibini de belirleyeceğiz” dedi.
Tüm takımların sık sık sordukları cezalı futbolcuların durumlarına da açıklık getiren Erdinç Derya, “Örneğin geçen yıl 3 maç ceza alan bir sporcu, bu yıl ilk maçlarda oynamayacak. Cezasını tamamladıktan sonra oynayabilecek.
Burada her maç önemli. Geleneksel olarak düzenlenen organizasyonda yapılacak ya da alınacak kararların, gelişen spor vizyonuna ayak uydurması gerekiyor. Bizler de Köyler Ligi'nin çıtasını her yıl yükseltmek hedefindeyiz” diye konuştu.
Hakem, yardımcı hakem, futbolcu ve yönetici iş birliğinin önemine değinen Erdinç Derya, turnuvayla ilgili geniş katılımlı bir toplantı yapılacağını dile getirdi.
Köyler Ligi ile ilgili tüm detayların www.bursagfh.com internet adresinden takip edebileceğini kaydeden Derya, “Takımlarda yer alacak temsilciler (sporcu-teknik kadro-saha komseri-gözlemci v.s.)  için ayrı ayrı lisans düzenlenecektir. Giriş kartı olmayan temsilciler, saha içine kesinlikle giremeyecektir” şeklinde konuştu.
Son olarak oyun kurallarıyla ilgili de kamuoyunu aydınlatan Erdinç Derya, şunları sıraladı;
1- Köy nüfusuna kayıtlı temsilcilerin yer alacak olması şartı aynen devam edecek.
2- 18 yaş altı her takımda en az iki sporcu 18 kişilik kadroda yer alacak.
3- Alınan cezaların tamamı bittikten sonra sporcular sahadaki yerini alacak. Ceza affı diye bir durum söz konusu olmayacak.
4- Oyun kurallarının ve kararların gösterileceği sinevizyon gösterisi yapılacak.
5- Takımlarımız katılım payı olarak belirlenen 400 TL'yi (Takım başı) daha sonra duyurulacak hesap numaralarına yatılacaktır.
6- Turnuvayla ilgili her türlü bilgi için Organizasyon Sorumlusu Erdinç Derya (0532 730 97 69 ) ile irtibata geçilebileceği kaydedildi. Katılım için köylerin irtibat kurarak ön kayıt yaptırmaları istendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.