ASGD: Bunun adı hukuksuzluk bayramı

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, “Bir basın bayramında daha akreditasyon hukuksuzluğuna tanık oluyoruz” dedi.

24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı dolayısıyla ASGD Genel Merkez Yönetimi adına açıklama yapan Genel Başkan İbrahim Erdoğan, “Ülkemizde sadece özgür basın tartışmaları yaşanmıyor. Aynı zamanda gazetecilerin akreditasyon konusunu ilgilendiren ve uygulanmayan yargı kararlarıyla giderek kangrene dönüşen garip bir hukuksuzluk sancısı yaşanıyor” dedi.

Gazetecilerin görevlerini yapmak için basın tribünlerine girişlerde yaşanan hukuksuzluğun devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, “Gazetecilerin akreditasyonuyla ilgili yetkinin mahkeme kararlarıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü’ne ait olduğu yasa ile belirtilmesine rağmen, 2012-2013 sezonu için de bu yetki, “Yetki Gaspı” yapılarak TFF ile TSYD aracılığıyla kullanılması sağlanıyor. Statlara girişteki yasa dışı uygulama devlet görevlilerinin gözleri önünde devam ediyor. Düşündürücü olan ise bu talihsiz süreç, hukukçu kimliği taşıyan Spor Bakanı Sn. Suat Kılıç’ın bilgisi dahilinde gelişiyor. Kısacası,  Anadolu’daki meslektaşlarımız, ne yazık ki, bir Basın Bayramı’nı daha buruk yaşıyor” şeklinde konuştu.

Günümüzde sansürün örtülü biçimde devam ettiğini ve basın özgürlüğü ile ilgili sorunların henüz çözüme kavuşturulmadığına dikkat çeken ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, “Gazetecilerin sosyal haklarından yoksun bırakılmaları, meslektaşlarımızın uzun yıllar önce elde ettikleri yıpranma payı gibi kazanılmış haklarının geri alınması, çalışan gazetecilerin arzu edilen gelir düzeyine kavuşturulmamış olmaları gibi can alıcı sorunlar da doğrudan özgür basınla ilgili çözüm bekleyen konulardır. Medya mensupları ve medya kuruluşları ekonomik bağımsızlıklarına kavuşmadan, ülkemizde basın özgürlüğünü tesis etmek mümkün değildir. Ayrıca gazetecilerin, özgürlükleri kısıtlanarak yargılanmaları da ülkemiz açısından talihsiz bir hukuk uygulamasıdır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.