Kurallara uyun!

Taşlık İlköğretim’de servis sürücüleri bilgilendirildi:

Karacabey Taşlık İlköğretim Okulu’nda taşımalı sistemde görev alan 67 sürücü ile velilere bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
            Programa katılan Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aydın, Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Memur Ahmet Mutlu, İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan Başçavuş Ali Şafak, Uzman Çavuş Fatih Arıkan ile Okul Müdürü Erbay Köse, sürücüleri ve velileri uyması gerekenlerle ilgili aydınlattı.       
            Kontrollerin en kısa sürede başlayacağını belirten konuşmacılar, servis araçlarında aranan koşulları uygulamaları olarak katılımcılarla paylaştı.
            Servis araçlarının 7 kişilik olması gerektiğini anlatan konuşmacılar, 12 yaş sınırına dikkat çekti. Konuşmacılar, “Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızın eğitimi adına okullara gidiş gelişleri bilindiği gibi ‘okul servis araçları’ ile yapılmaktadır. Bu taşıma işi yönetmenlikler doğrultusunda gerçekleşmektedir ve aksaklığa meydan vermemek bu yavrularımızın güvenliğini sağlamak adına, bu görevi yapan görevlilerle sık sık bir araya geliyoruz. Bu günde servis araçlarının sürücüleri ile bir toplantı yapmayı uygun bulduk“ dedi.
            Sürücülerin uymaları gereken kuralları açıklayan konuşmacılar; “Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nin amacı, zorunlu eğitim kapsamındaki okul öncesi ve diğer öğrenci taşıma hizmetlerini düzenli ve güvenli hale getirmektir. Bu nedenle, taşıma yapacak gerçek ve tüzel kişiler yeterlilik ve çalışma koşullarını belirleyerek, yönetmeliğin gerekli kıldığı denetim hizmetlerini yapmalıdırlar. Sözleşmeden ve Trafik kurallarından doğan koşullar dikkate alınmalıdır. Servis araçlarına öğrenci dışında yolcu alınmamalıdır. Emniyet kemerleri mutlaka takılmalıdır. Güzergah izin belgesi ile öğrenci listeleri araçlarda bulundurulmalıdır. Hız, indirme ve bindirme kurallarına uyulmalıdır. Sürücü belgeleri yetersiz olanlar araç kullanmamalıdır. Araç bakımları ile sigorta işlemleri yapılmalıdır” diyerek konuya dikkat çekti. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.