“96. kurtuluş yıldönümümüz kutlu olsun”

Karacabey İyi Parti İlçe Başkanı İsa Coşkunsoy, Karacabey’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünü kutladı. Coşkunsoy yazılı yaptığı kutlama mesajında şu ifadelere verdi;
“1336 yılında Osmanlıların Lipodyum ( Uluabat ) kalesini almaları ile, Kirmasti ( M.K.Paşa ) ve Mihaliç (Karacabey) Tekfurları, Orhan Gazi’ye armağanlarla gelerek bağlılıklarını bildirmeleri ile 6 asır kadar Osmanlı egemenliğinde sukünet içersinde yaşayan Karacabey,1.nci Dünya Savaşından sonra 2/3 Temmuz 1920 de Yunan’lılar tarafından işgal edilmiş, 14 Eylül 1922′ de Ordu’muzun şehre girmesiyle işgalden kurtarılmıştır.
Barışın ve huzurun kenti güzel İlçe’miz 2 Temmuz 1920 de işgalle birlikte, Yunan zulmünü ve katliamını yaşayan acılı bir şehir kimliğine bürünmüştür.
30 Ağustos’ta Başkomutanlık Meydan Muharebesinde düşmanın tepesine indirilen yumruk, ülkenin her yerinde hissedilmiş Türk Ordusu, silahlı milislerinde büyük desteği ile “2 Yıl, 2 Ay ve 12 Gün “ süren mücadelenin ardından 14 Eylül 1922 Perşembe günü 3.Kolordunun Süvari Fırkası sevinç gösterileri arasında ilçeye girerek Yunan işgalini ve mezalimini sona erdirir.
9 Eylül 1922’de Yunan Ordusunun İzmir’de denize dökülmesiyle birlikte Karacabey, asırlar geçse de unutulmayacak felaket dolu 4 gün yaşamıştır.10-11-12 ve 13 Eylül 1922 tarihlerinde gördüğü katliam, zulüm, işkence, soygun ve sonrasında yakılan 7158 ev,18 cami ve 8 han ile öldürülen insanlarımızın acısı unutulmayacaktır.
Atalarımızın canları pahasına emanet bıraktığı bu toprakları aynı kararlılık ve özveri ile koruma ve yüceltme azmindeyiz. Bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya gösteren Türk Milleti, şehit kanlarıyla sulanan bu toprakları canı pahasına da olsa düşmana teslim etmeyecek, özgürlüğümüzün sembolü şanlı bayrağımız göklerde dalgalanmaya devam edecektir.
Bu vesileyle Karacabey’imizin özgürlüğe kavuşmasının 96.yılı olan 14 Eylül Kurtuluş Bayramı’mızı canı gönülden kutlar, başta Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere silah arkadaşlarını ve vatanı için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnet ve şükranla yad ederim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.