84 yaşında, iki canı hayata bağladı

Bandırma Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 84 yaşındaki Mümine Ürkmez, ailesinin onayıyla organ bekleyen iki hastaya umut oldu. Ürkmez’den alınan karaciğer Karacabeyli 23 yaşındaki bir gence, böbrekleri de Bursa’lı bir hastaya nakledildi.
İntrakranial kanama tanısıyla Bandırma Devlet Hastanesi’ne müracaat eden ve aynı gün beyin ölümü gerçekleşen 84 yaşındaki Mümine Ürkmez’in ailesinin organ nakline onay vermesinin ardından, hastane organ nakil koordinatörlüğü gerekli birimlerle temasa geçti. Ürkmez’in böbrekleri nakledilmek üzere Bursa Acıbadem Hastanesi’ne, karaciğeri ise yine nakledilmek üzere Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderildi.
Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Muzaffer Şenveli, “Hastanemizde bu güne kadar birçok organ nakli operasyonu gerçekleşti. Fakat bu defa donörümüzden alınan karaciğer, az bulunan B Rh Negatif kan grubunda Karacabeyli 23 yaşındaki bir gencimize nakledildi. Bu gencimizin nakil sonrası hayata tutunması ise bizleri ayrıca sevindirdi.
Hastamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Birçok hayatın kurtulmasına vesile olan ve bu zor kararı vererek organ bağışında bulunan donör ailesine de başsağlığı diliyor, teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.