572

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Kıbrıs çevresinde yıllardır bir şeyler oluyor. Abd-İsrail’in başını çektiği emperyalist ve siyonist oluşum Akdeniz ‘deki enerji kaynaklarına el koymaya çabalıyor. Piyonları Rum Kesimi ve Yunanistan ile Akp’nin dinci terör grubu İhvana verdiği destek nedeniyle bizden uzaklaşan Mısır.
Akp, açılım ihanetleriyle Ermeni-Kürt gibi emperyalist söylemlere piyonluk etti. Suriye’de dinci terör örgütlerini destekledi. Hdp ile açılım şovları yaptı. Kıbrıs’ta “Yes be Annem” adlı emperyalist plana destek verdi. Rumların Türk Düşmanlığı nedeniyle bu Annem (Annan) planı gerçekleşmedi. Akıncı adlı bir piyonun Cumhurbaşkanı seçilmesine sessiz kaldı, destekledi. Akıncı’nın Kıbrıs Türk’ünü Rum ve Yunan baskısına aldırmaya çalışan görüşmelerine sessiz kaldı.
2015’de Türk Silahlı Kuvvetleri 24 Temmuzda Milli Güçlerinde devreye girmesiyle açılıma Mustafa Kemal tokatı yapıştırarak “DUR” dedi. Açılımın sonucu hendeklere Pkk adlı bölücü örgütünü gömdü. 2 hafta önce Kıbrıs ‘ta da Kıbrıs Türk’ünün ve Türkiye’nin güvenliğini öncelik ilan eden bir hükümet göreve geldi. Akıncı’ya “DUR” dedi.
Akp Kıbrıs ve çevresinde olan bitene hala sessiz ve çaresiz. Birkaç cılız demeç dışında ses yok. Tabela Milliyetçisi ya da Amerikan Milliyetçisi diyebileceğimiz 82. İl Örgütü ve ortağı Mhp’den de her zaman ki gibi tık yok! Muhalefet zaten Türkiye ile ilgilenmiyor. Durmadan Abd ve AB’den Akp yönetimine müdahale etmesini istiyor. Çünkü; Türk Ulusuna güvenmiyor, Sam Amcasına güveniyor! Yetmezmiş gibi Belediye Başkanlığı seçimlerini bir yana bırakan bir muhalefet temsilcisi Akıncı’ya destek ziyaretine gidiyor. Neden? Hükümettesin de, bizim bilgimiz mi yok? Ya da sana bu görevi kim verdi?

  1. Yüzyıl enerji savaşlarıyla geçiyor, geçecek. Dünyanın tükenen petrol rezervi bulunan yeni enerji kaynakları için güç gösterilerine sahne oluyor. İktidar farkında değil, muhalefetin umurunda değil. Yeni enerji kaynaklarının yoğunluğu Akdeniz ve Baltık Denizinde. Kıbrıs çevresinde. Hatay çevresinde. Muhalefettende, iktidardan da bu konuda bilgisi olan çıksın, alnından öpeceğim. Muhalefet Akp’den kurtulma sığlığına Abd-AB tarafından sokulmuş. İktidar yediği haltları örtme ve gizleme peşinde. Mübareklerin Türkiye Cumhuriyetinin iktidar ve muhalefeti olduklarından haberleri yok!
    Kıbrıs çevresinde yapılan sondaj ve araştırmalardan ilk bilgiler geldi. Uluslararası Karasuları Hukuğunca egemenlik bölgemizde 572 (BEŞ YÜZ YETMİŞ İKİ) yıllık Doğalgaz alanları saptandı. Biriniz iktidar ve muhalefetten bu konuda bırakın sözcüğü harf duydu mu? Türkiye Cumhuriyetinin geleceğinin 500 yılına çıkar sağlayacak bu muhteşem veriler ile ilgili iktidar ve muhalefetten seste yok görüntü de.
    Yapılması gereken belli. Münhasır Ekonomik Bölge ilan etmek! Hükümet varlığını kurtarma ve koruma peşinde. Peki ona en yakın rakip Ana Muhalefet ve Yavru Muhalefet ne yapıyor? Elindeki bu kozu neden kullanmıyor? Kullanamaz, hala Abd ‘yi müttefik görüyor! Abd’nin silah verip Türk Askerini katleden terör grubuna ve meclisteki sözcüsüne Adalet istiyor. Yani onlarda Çadır Mahkemeleri peşinde!
    Türkiye Cumhuriyetinin 572 yıllık enerji bağımsızlıklarından biri olan doğalgaza sahip çıkmamak, bir şey yapmamak, Türkiye’nin çıkarları çevresinde birleşmemek; VATANA İHANETTİR.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.