300 Bin TL Hibe Desteği müjdesi!

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi işbirliğinde, KOSGEB’in en yeni destek programı olan “KOBİGEL – Kobi Gelişim Destek Programı” 25 Eylül 2017 Pazartesi günü saat 15:00’da Karacabey TSO’da düzenlenecek Bilgilendirme Toplantısında anlatılacak.

“ÜRETİM VE İHRACATTA TEKNOLOJİ SEVİYESİ YÜKSEK, KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLERİN VE KOBİ’LERİN PAYININ ARTTIRILMASI” Proje başlığı altında hazırlanan proje teklif çağrılarının ayrıntıları KOSGEB Bursa Merkez Müdürlüğü Uzmanları tarafından Karacabey TSO üyelerine aktarılacak.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada KOBİGEL Desteğinin detayları şu şekilde açıklandı;

Proje çağrısının hedef kitlesi, imalat sektöründeki KOBİ’ler. Bununla birlikte bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla; orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerin tümü başvuru yapabilecek. Orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerdeki KOBİ’lerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300.000 TL ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması ve işletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2016 yılı net satış hasılatını aşmaması şartı aranacak.

Proje sunacak işletmelerin KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerekiyor. Proje çağrısı ile işletme başına 300.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 700.000 TL’ye kadar geri ödemeli olmak üzere toplam KOSGEB tarafından yukardaki koşulları sağlayan işletmelere projelerinin uygun bulunması durumunda toplam 1.000.000 TL’ye kadar destek verilebilecek.

İşletmelerin aşağıda belirtilen konulardan birinde hazırlayacağı projeler, çağrı kapsamında desteklenecek. Proje çağrısının toplam bütçesi ise 500.000.000 TL.

1.Konu: Dördüncü sanayi devrimine hazırlık: Üretimde nesnelerin interneti uygulamaları

2.Konu: Orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının arttırılması

3.Konu: Katma değeri yüksek üretim yapısına geçiş

4.Konu: İhracat kapasitesinin arttırılması ve yeni pazarlara açılım

5.Konu: Mikro ölçekli işletmelerde tasarım – mühendislik imkân ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütme

6.Konu: Bilişim teknolojisi alt yapısının güçlendirilmesi

7.Konu: Enerji verimliliğinin arttırılması

8.Konu: Yeşil üretime geçiş

Proje çağrısı için başvuru sistemi 20 Ekim 2017 günü saat 23.59’da kapanacak. Proje başvurusunda bulunmak isteyen işletmelerin bu tarihten önce sistem üzerinde başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.