“30 Ağustos Ruhunu Hep Diri Tutacağız”

AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Erdem İşcan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İşcan,”Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve dava arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.
Türk milletinin 1919’da Samsun’da Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde başlattığı İstiklal Mücadelesi’nin tüm yokluk, yoksulluk ve imkansızlıklara rağmen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’yle zafere taşındığını anımsatan İşcan, sözlerine şöyle devam etti:
“30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır. Bu zafer, siyasi ve sosyal sonuçları itibariyle tarihe yön vermiş, emperyalistlere karşı İstiklal Savaşı yürüten birçok mazlum halka ilham ve umut kaynağı olmuştur. Türkiye, tıpkı 96 yıl önce olduğu gibi, ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tehditleri, saldırıları ve sabotaj girişimlerini bertaraf etme konusunda aynı kararlılığını muhafaza etmektedir.”
Mücadelemiz hala devam ediyor
Türkiye’nin Malazgirt Zaferi’yle başlayan ve 30 Ağustos Zaferi’yle perçinlenen mukaddes ruhu hala sürdürdüğünü ve sürdüreceğini dile getiren İşcan, ”Bugün de Türk ekonomisine yöneliksaldırıları göğüslerken en büyük güvencemiz, milletimizin her bir ferdinin bağımsızlığına, vatanına, geleceğine sahip çıkma hususundaki azim ve kararlığıdır. İçeriden ve dışarıdan gelen onca saldırıya rağmen milletimizin neredeyse bin yıldır bu topraklarda tutunması 30 Ağustos ruhu sayesindedir. Bu ruh asla sönmeyecek ve milletimize her daim ışık tutacaktır.”ifadelerini kullandı.
Millet olarak her türlü saldırıyı bertaraf edeceğiz
Türk milletinin iyi günde, kötü günde birlik olabilme, kenetlenebilme, tek yürek, tek yumruk gibi hareket edebilme kabiliyeti sayesinde binlerce yıldır ayakta kalmayı başardığını ifade eden İşcan, son yıllarda karşılaşılan her saldırının, darbe girişiminin, tuzağın bu sayede bertaraf edildiğini belirtti. İşcan, bugün de milletin aynı erdemli tavrı gösterdiğini dile getirdi.
Vakit birlik olma vakti
Tarih boyunca her türlü saldırıya karşı Türk halkının onurlu bir mücadele verdiğini dile getiren İşcan, “Siyasi, askeri ya da ekonomik saldırılar kılık değiştirse de bizler hep aynı duruş ve kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu mücadelede en büyük avantajımız saldırılar karşısında tüm farklılıklarımızı unutarak birlik olabilme gücümüzdür. Tüm saldırılara karşı, milletimizle birlikte, bir milli seferberlik ruhu içerisinde hep birlikte kararlılıkla mücadele edeceğiz. Gün farklılıklar üzerinden kısır çekişmelerle enerjimizi heba etme, kavga etme değil, ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkeleri çerçevesinde bir olma, beraber olma, kardeş olma, hep birlikte Türkiye olma günüdür” dedi.
Karacabey de işgalcilere geçit vermedi
Karacabey’in de işgalcilere karşı bir bütün olarak kenetlendiğini ve işgalcilere geçit vermediğini dile getiren İşcan, “30 Ağustos 1922’deki Büyük Zafer’in ruhu güzel ilçemiz Karacabey’de de vücut buldu. Karacabey 2 Temmuz 1920’de Yunan birliklerince işgal edildi. Yaklaşık 2 yıl süren işgal sonrasında aziz vatandaşlarımız tüm imkanlarıyla mücadele etmiş ve Yunan birliklerinin bertaraf edilmesinde aktif rol üstlenmiştir. 30 Ağustos ruhu tüm beldelerimizde vücut bulmuş ve bu ruh sayesinde tüm işgalciler bertaraf edilmiştir” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.