“30 Ağustos en şanlı zaferimiz”

Karacabey İyi Parti İlçe Başkanı İsa Coşkunsoy, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Coşkunsoy mesajında, “30 Ağustos 1922 Dumlupınar’da istiklal mücadelemizi zaferle tamamladığımız tarihtir. Başkomutanlık Meydan Muharebesi; Milletimizin en zor şartlar karşısında bile mücadeleden vazgeçmeyeceğini, vatanını, bayrağını ve hürriyetini işgalci güçlere karşı destansı mücadele nihayetinde elde ettiği büyük zaferle ayrılmaz bir bütün olduğunu tüm dünyaya ilan etmiştir” dedi.
Başkan İsa Coşkunsoy sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu zafer Türk Milleti’ni yok etmeye çalışan işgal güçlerinin haksızlıklarına ve zulümlerine; yoksulluk ve tüm olumsuzluklara karşı aziz milletimizin Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm dünyaya, Türk Milleti varlığından, birliğinden ve bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini, şanlı ay yıldızlı Bayrağımız, bağımsızlığımızın timsali olarak milletimiz var oldukça gökyüzünde dalgalanacaktır diye haykırdığı, aziz milletimizin şanlı zaferidir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlık ettiği, Büyük Taarruz neticesinde işgal altındaki vatan topraklarımız düşmandan bütünüyle arındırılmış ve istiklal savaşımız hak ettiği büyük zaferle taçlanmıştır. 30 Ağustos’ta elde edilen bu destansı zaferle birlikte hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyet’imizin temelleri atılmıştır.
Bu zafer ile halkımızın yaktığı adalet ışığı yalnızca bizim değil; Tüm Mazlum milletlerin, hatta tüm insanlığın tutsaklık zincirlerini kırarak özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına ilham vermiş ve bayramları olmuştur.
Bağımsızlık ve özgürlüğe olan aşkımız bu günde 30 Ağustos 1922 günü kadar canlıdır. Geçmişteki mücadelemizden ve zaferlerimizden aldığımız güç ve moralle Cumhuriyetimizin laik, demokratik, sosyal hukuk devleti, hukuka ve insan haklarına saygılı yönetim anlayışıyla her alandaki eksikliklerimizi hızla gidererek, yeni ekonomik ve siyasal zaferlere imza atarak, muasır medeniyet hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmalıyız.” Ya İstiklal, Ya Ölüm “ diyen ruh, Bağımsızlık ve Özgürlüğün teminatı olan adalet mücadelesinin daimi ateşidir.
Bu duygu ve düşüncelerle; Vatanımızın birliği ve Milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin yıl dönümünde, başta Kurtuluş Savaşının önderi Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Silah Arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı ve Terörle Mücadele eden tüm kahramanları, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi, ebediyete intikal eden Gazi’lerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.