24 şehit, 70 milyon yaralı!

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde merkezdeki güvenlik birimleriyle sınırdaki askeri birliğe yönelik eş zamanlı hain PKK saldırısında 24 askerimiz şehit oldu. Teröristler, 18 askerimizi de yaraladı.
Saldırıyı 200 kişilik PKK’lı grubu gece yarısı başlattı. İlçe merkezindeki polis ve jandarma binalarıyla güvenlik noktalarına ağır silahlarla saldıran teröristler, dikkatleri buraya çekti. Hemen ardından ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta Işık Bölgesi’nde, Çukurca 21’inci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı’na bağlı sınırın sıfır noktasındaki Kekliktepe Karakolu’na teröristler ağır silahlarla saldırdı.
Güvenlik güçleri teröristlerin saldırısına anında karşılık verirken çatışmalar sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Çukurca ilçe merkeziyle sınırın sıfır noktasındaki çatışma bölgesine takviye polis ve asker sevk edildi. Sınırda karakola saldıran teröristlerle çatışan askerlere destek için bölgeye kobra helikopterler sevk edildi.
İlk alınan bilgilere göre çatışmalarda, Kekliktepe’de 21, ilçe merkezinde de 3 asker şehit düştü. Çatışmalarda yaralanan büyük çoğunluğu asker 18 güvenlik görevlisi de helikopterle başta Hakkari Asker Hastanesi olmak üzere bölgedeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.
İşte şehitlerin kimlikleri!
Üsteğmen Murat Bek- Asteğmen Bilal Özcan – Bilecik, Yozgat, Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer- Akşehir (Konya), Uzman Çavuş Mustafa Aslan-Çorum, Piyade Uzman Çavuş Halil Özdoğru – Sinop, Uzman Çavuş Reşit Ercan- Elazığ, Piyade Çavuş İdris Çam- Kahramanmaraş, Jandarma Kom. Onbaşı Yavuz Çoban-Aksaray, Onbaşı Mesut Kazanç – Erzurum, Er Adem Çolakoğlu-İstanbul, Er Koray Özel-Adana, Er Mesut Cengiz-Hatay, Er Süleyman Kalkan-Isparta, Er Birol Elmas-Sakarya, Er Ramazan Akın-Ağrı, Er Fevzi Kazak- Gaziantep, Komando Er Mehmet Çetin- Aydın, Piyade Er Fikret Özel- Samsun, Er Yunus Yımaz- Ankara, Er Fevzi Kazak- Gaziantep, Hüseyin Güldal- Kocaeli, Ufuk Bozkurt- Kırklareli, Piyade Er Ahmet Tuncel – Bitlis, Piyade Onbaşı Soner Ateşsaçan – Artvin.  
Türk askerleri Irak topraklarında!
Gece başlayan ve sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmaların ardından Irak topraklarına kaçmaya çalışan kalabalık PKK’lı grubu, özel birlikler tarafından takibe alındı. Kaçan teröristlerle iki ayrı noktada sağlanan sıcak temasın ardından da özel birliklerin bu iki noktadan sınırı geçerek Irak topraklarına girdikleri belirtildi.
Çukurca’ya giriş-çıkışlar kontrol altında!
Gece başlayan ve sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmaların ardandan Çukurca ilçe merkezine giriş ve çıkışlar da kontrol altına alındı.
Büyük operasyon!Bu arada en çok kayıpların olduğu Işıklı bölgesinde bulunan Kekliktepe ile yine sınırın sıfır noktasında bulunan Kazan vadisi ve Sabır Dağı bölgelerinde de yoğun operasyon başlatıldı. Kobra helikopterlerin havadan destek sağladığı operasyon özel birlikler tarafından yürütülüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.