23 Nisan coşkusu

23 Nisan coşkusu
Karacabey’deki “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nın 89’uncu yıldönümü hava muhalefetine karşın tüm yurtta olduğu gibi coşkuyla kutlandı.
Karacabey’deki “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nın 89’uncu yıldönümü hava muhalefetine karşın tüm yurtta olduğu gibi coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyet Anıtı’na çelenk konulmasının ardından, öğrenciler makamları ziyaret ederek, yarım saat süreyle Karacabey’i yönetti.
Bu yıl Kaymakam Dursun Balaban’ın koltuğuna Cumhuriyet İlköğretim Okulu 5/C sınıfı öğrencisi Kaan Oğur oturdu. Küçük Kaymakam Kaan Oğur’un kendinden emin davranışları gözlerden kaçmadı.
Tüm dünya çocuklarının bayramını kutlayan minik Kaymakam Oğur, Karacabey’deki trafik keşmekeşliğinin sona ermesi, eğitim kurumlarına daha çok önem verilmesi gibi konularda, Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitimi telefonla arayarak, gereğinin yapılmasını istedi.
Garnizon Komutanı Ömer Matlı İlköğretim Okulu’ndan Yılmaz Yumitkan oldu. Belediye Başkanı Ergün Koç’un yerine 14 Eylül İlköğretim Okulu öğrencisi Pelin Cengiz geçti.
Cumhuriyet Başsavcılığı’nda İstiklal İlköğretim Okulu’ndan Gizem Koç yer aldı. Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Yunus Emre Güven; Askerlik Şubesi Başkanlığı’nda, Muhsin Özdamar İlköğretim okulu öğrencisi Büşra Emergen, Emniyet Müdürlüğü’nde otururken, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan’ın yerine ise Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu öğrencisi Kadriye Aydost, yarım saatliğine ilçeyi yönetti.
23 Nisan kutlamaları çerçevesinde M.Fehmi Gerçeker Stadyumu’nda yapılması plananlanan gösteri ve etkinlikler hava muhalefeti nedeniyle yarın saat 10.00’a ertelenirken, programa Kapalı Spor Salonu’nda devam edildi.
Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı J.Yzb.Galip Erbil, Belediye Başkanı Ergün Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karşit, Askerlik Şubesi Başkanı Per.Kd.Bçvş. Ergün Çolakoğlu ve Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr.İbrahim Ak’ın katıldığı ’23 Nisan Kutlama Programı’na daire amirleri, siyasiler, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda veli ilgi gösterdi.
Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, 23 Nisan’ın millet egemenliğine dayanan Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı önemli bir gün olduğunu belirtti.
Turhan, “Kendi gücüne dayanarak varlığını ve bağımsızlığını koruyamayan milletler başkalarının tutsağı olmaya mahkumdurlar. Türk Milleti, dört yandan düşmanla çevrili olduğu zamanlarda bile bağımsızlık ve egemenlik tutkusundan ödün vermemiş, asil bir millettir. 23 Nisan 1920 işte bu egemenlik tutkusunun abideleştiği gündür. Dünyada çocuklarına bayram armağan eden tek lider Büyük Atatürk ve tüm dünya çocuklarına yönelik böylesi kapsamlı bir çocuk bayramı kutlayan tek ülke Türkiye Cumhuriyeti’dir. Çocuklarımız her yıl büyük bir coşku ile kutladıkları bu anlamlı günü, geçmişte olduğu gibi bugün de bütün dünya çocukları ile paylaşmak ve birlikte kutlamaktan son derece mutludurlar. Bu mutlu gün, dünya çocukları için bir “Sevgi ve Barış Günü” olmuş, evrensel bir kutlama gününe dönüşmüştür. Bu duygu ve düşüncelerle, umutlarımızı yeşertmek için… Mutluluğu paylaşmak için… En güzel günler için… Nice 23 Nisanlarda bir arada olmak dilekleriyle; sizlerin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Ömer Matlı İlköğretim Okulu öğrencisi Furkan İnecikli “Öğrenci Andı”nı arkadaşlarıyla birlikte okurken, Muhsin Özdamar İlköğretim’den Elif Altın ile Hacı Ahmediye Onur’dan Fatma Kabak, okudukları “23 Nisan” şiirleriyle alkış aldı.
Program sonunda, 23 Nisan nedeniyle Karacabey’e gelen Bulgaristan’ın Nedelino şehrinden öğrencilerin kendi yörelerine ait seslendirdikleri müzikler büyük ilgi gördü.
Müzik ziyafetinin ardından Kaymakam Dursun Balaban ile Belediye Başkanı Ergün Koç, Bulgaristan’lı öğrenci, öğretmen ve yetkililere teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.