“2015, çevre kirliliğine karşı seferberlik yılı olacak”

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, yeni yılın ilk basın açıklamasında çevre temizliğine değindi. İzlenecek adımlar hakkında bilgi veren Başkan Ali Özkan, “2015, çevre kirliliğine karşı seferberlik yılı olacak” dedi.
Başkanı Ali Özkan, açıklamasında ilk olarak temizlik konusunda bugüne kadar yapılan çalışmaları anlattı. Evsel atıkların Belediye kasasından tek bir kuruş çıkmadan Hamitler Çöp Arıtma Tesisi’ne taşındığına dikkat çeken Özkan, “Daha önce çöpler ücret karşılığında Hamitler’e taşınmaktaydı. Giderlerin Büyükşehir tarafından karşılanmasını talep ettik. Yapılan görüşmeler sonucunda çöp taşıma yükünü Belediyemizden kaldırılmış olduk” dedi.
Temizlik araçları ile ilgili uzun süredir çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Ali Özkan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 2 adet çöp kamyonunun Belediye’ye bağışlanacağını belirtti. Özkan ayrıca, Büyükşehir’den talep edilen 2 çöp kamyonun da kısa sürede ücretsiz verileceğini sözlerine ekledi. Bunların yanı sıra 2015 yılı içerisinde 8 adet ilave çöp kamyonunu daha filolarına katacaklarının söyleyen Başkan Ali Özkan, “2015 itibariyle merkez ve kırsal mahallelerimizin çöpleri daha hızlı toplanacak. Çöp kamyonları ve konteynırlarımızda hijyen standartlarımızı da yüksek tutacağız.
Halkımızın yeni düzenlemelerden haberdar olmasını sağlayıp, çevre temizliğine de sık sık dikkat çekeceğiz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.