2009 yılı yatırımları değerlendirildi

2009 yılı yatırımları değerlendirildi
Karacabey Belediye Meclisi yılın son toplantısında 2009 yatırımlarını değerlendirdi. Belediye Başkanı Ergün Koç ve meclis üyelerinin katıldığı toplantı sakin geçti.
İlk olarak Bütçe Plan Komisyonu’nun hazırladığı maddeler görüşüldü.
“Davalı Kira Borçları” konusunda; Belediye mülkiyetinde olup da tahliyesine mahkeme kararı verilen bazı kiracılardan tahsil edilemeyen ücretlerin ana paralarının 12 eşit taksitle alınması ve gecikme zammı uygulanmamasına karar verildi. 2009 yılı Hal Tahsis ücretleri 80 YTL olarak kabul edilirken, 2009 Mali yılı ücretler ve harçlar tarifesi su ücretleri hariç tüm kalemler yüzde 10 arttırıldı.
2009 yatırımları hakkında meclise bilgi veren Belediye Başkanı Ergün Koç, özellikle Gölecik içme suyunun ıslahına değindi. Gölecik içme suyunun boru hattı döşenerek merkeze bağlanması, suyun depolanması ve su deposu kurulması gibi faaliyetlerin hızlandırılması gerektiğini belirten Ergün Koç, trafik sorunu konusunda ise, tahıl dükkanlarının yıkımı için hukuki kararı beklediklerini duyurdu.
Karacabey’in kanayan yarası haline gelen çöp sorununda önemli mesafe aldıklarına dikkat çeken Koç, yeni düğün salonunun en geç 30 Ocak 2009 tarihinde hizmete gireceğini bildirdi. Gençleri kahve köşelerinden kurtarmak amacıyla düşünülen spor tesisi ve yüzme havuzunu hayata geçirmek istediklerini belirten Koç, mezbahanın modern bir şekilde düzenlendiğini ve Kurban Bayramı ile birlikte hizmet vereceğini kaydetti.
Koç son olarak, doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan yolların yeniden yapılması, stad ve çevresindeki arazilerin etkin amaçlı kullanımı, elektriğin yer altına alınması ve Otogar’ın İzmir Yolu Kavşağı’na kurulması gibi acil yapılması gerekli hizmetleri 2009 yılı yatırımlarına aldıklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.