2 Şubat’ta Bursa’ya geliyorlar!

Hecire isimli bir annenin 3 Eylül 2019 tarihinde ateşini yaktığı, terör örgütünce kaçırılan evlatlarını kurtarma eylemi 148 gününü doldurdu. 3 Eylül’den bu yana HDP Diyarbakır İl Binası önünde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarını bekleyen anneler, Vatan Partisi Bursa İl Örgütü’nün daveti üzerine 2 Şubat’ta Bursa’ya geliyor. Katılımlarla 70 aileye ulaşan eylemde bugüne dek 4 çocuğun ailesine kavuştuğu öğrenildi.
2 Şubat 2020 Cumartesi günü Merinos Atatürk Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda Bursalılarla buluşacak olan annelere destek yağıyor. Vatan Partisi Bursa İl Örgütü’nün Şehreküstü, Nilüfer ve Yıldırım’da açtığı “HDP Kapatılsın” kampanyasında on binlerce imza toplandığı kaydedildi. Vatan Partisi bilindiği üzere Karacabey’de de imza kampanyası düzenlemişti. İmza masaları Cumartesi ve Pazar günleri Şehreküstü Meydanı, Mahfel yanı ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda sürüyor.
Vatan Partisi Bursa İl Başkanı Hacı Bektaş Aykut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Diyarbakır anneleri terör örgütüne ve destekçileri siyasi partilere, siyasi düşüncelere büyük bir ders verdi, vermeye de devam ediyor. Amerika’nın ‘kara gücüm’ dediği PKK ve benzeri terör grupları ülkemizin yanı sıra komşu ve dost ülkelerin de ‘Vatan Bütünlüğü’ne, ‘Ulusal Varlığı’na tehdittir. Vatan Partisi olarak HDP’nin kapatılması için mücadele eden tek partiyiz, tek siyasi düşünceyiz. 50 yıl önce de bugün de bu bölücü oluşuma dimdik durduk, durmaya devam edeceğiz. PKK’nın şehit ettiği üyeleri olan tek siyasi partiyiz. Vatan bütünlüğünü sağlamak için bölücü ve dinci terör örgütlerini Atatürk’ün çizgisiyle hendeklere gömdük, buna devam edeceğiz. Mehmetçiğimize, polisimize, ulusumuza güveniyoruz. Büyük Türk Ulusu’nun Karacabey dahil tüm evlatlarını Diyarbakır anneleriyle birlik olmak için 2 Şubat Cumartesi günü saat 12.00’de Atatürk Kültür Merkezi’ne bekliyoruz.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.