“19 Mayıs, ülkemizin doğum günüdür”

Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey İlçe Başkanı Hilmi Kaya, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bu anlamlı günün Türk Milleti için çok önemli olduğuna dikkat çekti.
Bu günün özgürlüğe, bağımsızlığa ilk adımın atıldığı gün olduğuna vurgu yapan Kaya, “Bu savaş, Mustafa Kemal Paşa’nın 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basmasıyla başlamıştır. Ülkesini içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtarmak istiyordu. Milletinin bağımsızlığı için yine milletin azmine ve kararlığına inanıyordu. Mustafa Kemal, Samsun’a çıkışıyla, tüm ülkeyi aydınlatacak bir hareketi başlatmıştır. Türk insanın tek yumruk olmasını sağlamıştır. Atatürk, Türk milleti için giriştiği bu savaşta, tüm gücünü millete olan inancından ve güveninden almıştır. Milletinin, daima şerefli bir millet olarak yaşamasını isteyen Atatürk, bu sebeple girişilen savaşta, tam bağımsızlığı esas almıştır.” dedi.
19 Mayıs’ın ülkenin mutlu geleceği için atılan ilk adım olduğunu ifade eden MHP İlçe Başkanı Hilmi Kaya, şunları kaydetti: “19 Mayıs ülkemizin doğum günüdür. 19 Mayıs, tarihimizdeki yerini ve önemini en iyi biçimde yansıtmaktadır. Kurtuluş Savaşı, hazırlık savaşlarından büyük zafere kadar, her yönüyle çok iyi tasarlanmış, umutların ve özlemlerin çığ gibi büyüyerek, coşkuya ve zafere dönüştüğü kahramanlık destanımızdır.
Biz de Kurtuluş Savaşı’mızın başlangıcı olan 19 Mayıs gününü “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutluyoruz. Bu kahramanlık destanını, o yıllarda yaşanan büyük sıkıntıları ve çileleri unutmamaya, yeni nesillere de unutturmamaya çalışmalıyız. Büyük Türk milletinin, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bağımsızlığımızı kazanmamızda emeği geçenleri, canlarını, kanlarını feda edenleri, rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ne mutlu Türk’üm diyene.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.