“17 Aralık darbe girişiminde dik durduk”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, salonda bulunanların bir kısmının 12 Eylül öncesi süreci, darbeyi ve sonrasını yaşadıklarını, birçoğunun 28 Şubat sürecini adeta iliklerine kadar yaşadığını söyledi.

“BAŞARISIZ DARBE GİRİŞİMİ” 

Son zamanlarda da hep birlikte 17 Aralık başarısız darbe sürecinin yaşandığını, milli iradeye, demokrasiye yönelik bir saldırıya şahit olduklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Darbeler Türkiye’nin değişmez kaderi değildir. Darbeler her 10 yılda, 15 yılda Türkiye’yi esir alan, Türkiye’yi durduran, Türkiye’yi adeta donduran bir değişmez talih değildir, bir kısır döngü değildir. Eğer sizler gibi dik duran birileri olursa, eğer yüreğini ortaya koyacak kadar cesur birileri olursa, eğer her tehdidi göze alıp demokrasiyi ve milli iradeyi namusu bilip darbelere karşı tavır koyan birileri olursa, inanın bu ülkede hiç kimse darbeye teşebbüs edemeyecektir” diye konuştu.

“ÇETE MENSUPLARI”  

Bazılarının tamamen hukuk dışı şekilde takip edildiğine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bürokrasi içinde yuvalanan bir kısım çete mensupları, bu kayıt ve şantaj operasyonlarının içinde yer almışlar. İş adamına gitmişler, ‘elimizde ses kayıtların var’ demişler. ‘Sana istediğimiz suçu isnat ederiz’ demişler, ondan haraç almışlar. Gazeteye gitmişler, ‘elimizde kayıtların var’ tehdit etmişler. Siyasetçiye gitmişler, ‘elimizde kayıtların var’ demişler. Bu kayıtların bir kısmı da servis edilmiş ve siyasi partileri dizayn etmişlerdir. Ana muhalefet CHP’yi dizayn ettikleri gibi. Sayın Baykal öyle gitmedi mi? Sayın Baykal’ı öyle gönderdiler. Sayın Baykal’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunan genel müdür, oradan çıktığında medya kendisine aday olacak mısın diye sorduğunda ‘hayır böyle bir şey düşünmüyorum’ dedi ama 24 saat sonra aday oldu.”

Şantajın bu olduğuna işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’ye ihanet etme pahasına ajanlığın, casusluğun Türkiye’nin çıkarlarına kast etmenin taşeronu haline gelmişler. Ellerindeki bu imkanlarla, şantaj aletleriyle Türkiye’yi, devleti, milleti, siyaseti tanzim etme hırsına kapılmışlar. İşte biz bunlara ‘dur’ dedik, bunlara geçit vermedik, bu alçakça, haince planı gördük ve derhal bunun üzerine gitmeye başladık.”

“GÜNDELİK RUTİN SES KAYITLARIMIZ”

Başbakan Erdoğan, bunun üzerine 17 Aralık darbe girişiminin yapıldığını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Şu anda da bizim gündelik rutin ses kayıtlarımızı, ‘selamün aleyküm, aleykümselam’, bunu yayınlamaya başladılar. Ya buradan bir şey çıkmaz. Şu anda da bizim bu ses kayıtlarımızı internete servis ederek bu darbe girişimini yaşatmak, ayakta tutmak için mücadele veriyorlar. Ne yazık ki darbe medyası da bunlara destek veriyor. Ne yazık ki CHP, MHP şantajcılara boyun eğiyor ve bunlara destek veriyor. O malum iş çevreleri, iş örgütleri tıkır tıkır yürüyen illegal çarklarının duracağı korkusuyla bunlara destek veriyor. Tezgahı iyi kurmuşlar. Ananaslar gelip gidiyor. Bu ananaslar mahalle manavındaki ananaslar değil ha, bunlar Uganda’dan geliyor.”

“ELİNİZDE NE VARSA ORTAYA KOYUN”

Dik duracaklarını ve dikleşmeyeceklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Hiç endişeniz olmasın, hiç kimse kusura bakmasın, bu ülkede artık hükümetleri millet göreve getirir, millet görevden alır. Artık öyle şapkasını alıp gidecek bir hükümet yok. Zaten benim şapkam da yok. Artık öyle iradesini teslim edecek, şantaja boyun eğecek bir millet de yok. İşte bir kez de Ankara’nın bu büyük salonundan sesleniyorum; hodri meydan. ‘Elinizde ne varsa ortaya koyun’ diyorum. Çirkinleştikleriyle kalacaklar. O attıkları manşetler inanın alınlarının lekesi olarak kalacak. Kabataş’ta alçakça, ahlaksızca bir saldırıya uğrayan başörtülü bir kadın üzerinden 8 ay sonra yeniden tarihin en iğrenç linç girişimini yapıyorlar. İnsan olan bunu yapmaz, vicdanı olan bunu yapmaz, yüreğinde zerre kadar haysiyeti olan şerefi olan, kadın bedeni üzerinden böyle bir tavır içine giremez.”

“CHP VE MHP’Yİ BİZ KORUMA ALTINA ALIYORUZ”

Başbakan Erdoğan, internette yeni bir düzenleme yaparak alçakça saldırıların önüne geçtiklerini, ses kayıtlarıyla, görüntü kayıtlarıyla şantaj yapmak, milleti, ülkeyi esir almak isteyenlerin “bundan sonra avuçlarını yalayacaklarını” söyledi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“CHP bu internet düzenlemesine neden itiraz ediyor biliyor musunuz? İllegal ses ve görüntü kayıtlarıyla işbaşına gelen genel müdür bedel ödüyor bedel. Aynı şekilde MHP’yi de esir almışlar. İşte bu internet düzenlemesiyle CHP’yi ve MHP’yi biz koruma altına alıyoruz. Bu yeni internet düzenlemesiyle çocuklarımız, gençlerimiz, vatandaşlarımızın yanında demokrasi, siyaseti, milli iradeyi de tehdit ve şantajdan koruyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.