16 yıl sonra gelen acı haber

Seyfettin Altın’a ait olduğu belirlenen kafatası, DNA testiyle belirlendi:

DNA testi sonucu Seyfettin Altın'a ait olduğu belirlenen kafatası aileye teslim edildi. Acılı aile, kaybolan oğulları için cenaze töreni düzenledi.

Hacıali Köyü’nden 16 yıl önce sevgilisi ile buluşmak için komşu köye giden 23 yaşındaki Seyfettin Altın'dan bir daha haber alınamamıştı. Köylüler tarafından da uzun süre aranan ancak bulunamayan Seyfettin Altın'ın kafatası Yamanlı köyü yakınlarında avlanan balıkçılar tarafından bulundu. Balıkçıların Jandarmaya haber vermesi üzerine aile ile temasa geçildi. Yapılan DNA incelemesinin ardından Seyfettin Altın'a ait olduğu belirlenen kafatası aileye teslim edildi. Aile, 16 yıl önce kaybettikleri çocuklarına cenaze töreni düzenledi. Bir kutu içine konulan kafatası Hacıali Köyü mezarlığına gömüldü.

30 Mart 1996 tarihinde Hacıali Köyü'ne 8 kilometre mesafedeki Çardakbelen Köyü'nde oturan sevgilisi Recebiye Karakuzu ile buluşmaya gitmek için arkadaşlarının traktörüne binen Seyfettin Altın, arkadaşları tarafından gece saat 23.00 sıralarında köy girişinde bırakıldı. Kendisinden bir daha haber alınamayan Altın'ın, sevgilisi Recebiye Karakuzu'yu kaçırdığı için geri dönmediği ihtimali üzerinde duran aile, ifadesine başvurulan sevgilisinin Seyfettin Altın'ın o gece hiç gelmediğini söylemesi üzerine arama çalışmalarına başladı ancak bir sonuç alınamadı.

Baba Nazif Altın, bölgedeki yerel gazetelere tüm aramalara karşın bulunamayan Seyfettin Altın'ı bulan ya da görenlere para ödülü vereceğini bildiren ilanlar verdi. Gazete ilanlarından da bir netice alamayan aile, çocuklarından ümidi kestiği sırada bulunan bir kafatası acılarını yeniden tazeledi. Tam 16 yıl aradan sonra balıkçılar tarafından bulunan ve çocuklarına ait olduğu öğrenilen kafatasını teslim alan Altın ailesi, evlerinin önünde cenaze töreni düzenledi. Cenazede gözyaşlarını tutamayan baba Nazif Altın fenalaşırken, Seyfettin Altın'ın kafatası Hacıali Köyü mezarlığına gömüldü.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.