15 TEMMUZ’DA BİLİNMEYENLER

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Kasım 2015…Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve teröristbaşını sorgulayan Albay Hasan Atilla Uğur’a istihbarati bilgiler gelmeye başlar. Vatan Partisi bu istihbaratı ham bilgileri doğrulamak amacıyla Aralık ayında emekli Subayların ve partide üye emekli Subay ve Emekli Subay Başkan Yardımcıları ile geniş kapsamlı toplantılar yapar. Doğrulama amacıyla her kaynak değerlendirilir. Değerlendirmeler Mart ayında hükümete iletilir. İlk gelen bilgiler darbe girişiminin Eylül ayı başlarında yapılacağı idi. Türk Silahlı Kuvvetleri Ağustos başı toplanacak Askeri Şurada saptanan adları ordudan atarak, yargıya teslim etmekti. Ancak 30 yıldır her iktidar döneminde Ordumuza sızmış bu Amerika ve Fetö piyonları bunu haber aldı. Darbeyi öne çekmek zorunda bırakıldı. Darbe girişimi PKK’yı hendeklere gömen, FETÖ’yü tasfiye etmeye hazırlanan Türkiye’ye karşı Amerika’nın bir intikam hareketiydi. Washington’un tutumunu, dönemin ABD Dışişleri Bakanı John Kerry “mekanizma harekete geçti, Erdoğan artık gidici” ifadeleri ile itiraf etti. FETÖ’cülere yakıt ikmali yapan uçakların İncirlik’ten kalkması, NATO’daki kaçak subaylar, FETÖ’cülerin telefon trafiği; darbe girişiminin Amerikan tertibi olduğunu ortaya koydu. Amerikancı kalkışmayı darbe gecesi ilk dile getiren isim Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’di. Perinçek’in ardından hükümetten gelen açıklamalarda da Amerikan’ın rolüne işaret edildi.
15 Temmuz akşamı, saat 18:45…Henüz savaş jetleri Ankara semalarında uçmuyordu. Tanklar Boğaziçi Köprüsünü trafiğe kapatmamıştı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la Moskova’da yaptığı görüşmeyi yarıda kesti. Kerry ABD Büyükelçiliğinin yolunu tuttu. 4 saat boyunca Pentagon ve Beyaz Saray’la görüşmeler yapıldı.
Darbe girişiminin başladığı sıralarda ise Lavrov ile tekrar buluştu Kerry. Birebir görüşmede Lavrov’a “mechanism launched”, yani “mekanizma harekete geçti” dedi. Arkasından da ekledi: Erdoğan artık gidici!
15 Temmuz, Türk-Amerikan savaşının bir parçası olarak kayıtlara geçti. Millenium Challenge tatbikatı ve ardından Türk Ordusu’na kurulan kumpas.. Türk Ordusu’nu etkisiz hale getirme hedefi ve PKK açılımı…. Amerika Türkiye’yi bölme planını işletiyordu. Türkiye ise 24 Temmuz’da Irak’ın kuzeyine başlattığı harekatla Amerika’ya karşı vatan savaşı veriyordu.
FETÖ ve PKK ile mücadeleden Ankara’nın geri adım atmaması, ABD’nin “yeni hükümet planını” hızlandırdı. 15 Temmuz’da Kerry’in ifadesiyle “mekanizma harekete geçiriliyordu. “O gece F16’ların yakıt ihtiyacı Amerikan üssünden, İncirlik’ten kalkan uçaklar tarafından karşılandı.
İncirlik’ten kalkan 3 adet tanker uçağından ikisi Ankara üzerinde, biri de Afyon yakınlarında kalkışmaya destek veren savaş uçaklarına 10 kez yakıt ikmali yaptı. Savaş jetleri, yakıt ikmalinin ardından sivil halkı ve kamu görevlilerini şehit etti. İncirlik, aynı zamanda darbe mesaisinin yapıldığı adresti. 10’uncu Tanker Üs Komutanı Bekir Ercan Van ile ABD Hava Kuvvetleri’ne bağlı 39’uncu Hava Üs Komutanı Albay John Walker darbe gecesi birlikteydi.
ABD ile Türk Ordusu içinde yuvalanan FETÖ’cüler arasındaki ilişki Washington’dan gelen açıklamalara da yansıdı. ABD Merkez Kuvvetleri Komutanı Joseph Votel Türkiye’deki başarısız darbe girişiminin ardından, “Amerika’nın iyi ilişki içinde olduğu askeri liderlerin tutuklandığını” söyledi. NATO’da görev yapan Amerika’nın “iyi ilişki kurduğu askerlerden” 200’ü Türk yargısının “geri dön” çağrısına uymadı. 237 subaydan, 3’ü general, 17’sinin Bylock kullandığı saptandı. Bu kaçak subaylar NATO üslerinde görevliydi.
Darbe girişiminde CIA’nın rolü ABD’den gelen açıklamalarla da teyit edildi. Eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell’in Özel Kalem Müdürü Lawrence Wilkerson, CIA Direktörü John Brennan’ın darbe girişiminde rolü olduğunu belirtti. Wilkerson, “Bence John Brennan ve diğerlerinin Türkiye’de neler olup bittiğinden haberdar olduklarına şüphe yok” diye konuştu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruştuma Bürosu da FETÖ’nün hedefini “CIA gibi yabancı devlet istihbaratı kontrolünde sapkın bir düzen kurmak” olarak özetledi. Gülen’in CIA bağı, çatı iddianamede de sıkça vurgulandı.
Darbe gecesi yaşanan telefon trafiği de dikkat çekti. FETÖ’nün “hava kuvvetleri imamı” ve 15 Temmuz gecesi Akıncı’da bulunan Adil Öksüz 21 Temmuz saat 10:22’de ABD İstanbul Başkonsolosluğu’ndan arandı. Öksüz’ün darbe öncesinde ABD’ye gittiği ve Gülen’le görüştüğü ortaya çıktı.
Darbe girişimin arkasında Amerika’nın olduğu gerçeği 15 Temmuz’un ardından kanıtlarla ortaya çıkarıldı. Darbe gecesi kalkışmanın arkasındaki güce ilk işaret eden lider ise Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek oldu.
15 Temmuz Amerika destekli darbe girişimi, Türk-Amerikan ilişkilerinde derin bir kırılma yarattı. Kalkışmanın ardından FETÖ Gladyosu ezildi. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarıyla Amerikan-İsrail koridoruna darbe vuruldu. Ankara, Astana süreci ile bölgesel ittifaklara yöneldi.
Son olarak S-400’lerin alınması da Türkiye’nin Avrasya yolculuğunda katettiği önemli bir mesafe oldu.
İktidarın bu darbe girişiminden kahramanlık yaratmaya çalışması, muhalefetin Michael Rubin adlı Cia ajanının tweetleri ile darbe girişimini tiyatro ilan etmesi Türkiye Cumhuriyetinin varlığına hakarettir.
O gece darbe girişimini Kemalist düşünce ile hareket eden Cumhuriyetçi, Halkçı, Milliyetçi ve Devletçi Subayların dimdik duruşu engelledi. Amerika, Fetö, Hdp, Pkk ve dönek solcu ile her devrin adamlarının yazı ve söylemleri Türk Ulusunun bölünmesine yardımcı olur.
Özellikle sığ Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı ile Fetö ve ABD ajanlarının üflemeleriyle FETÖ ile bir zamanlar “birlikte yürüyen” Ak Partinin değirmenine şu taşırsınız, zaten taşıyorsunuz da….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.