100 GÜNLÜK İCRAAT PROGRAMI ÇARE DEĞİLDİR

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Güzel bir atasözümüz var. “Dağ, fare doğurdu “. Büyük beklentilerin oluştuğu yerde, çözüm çıkmadığında kullanılır. İçinde ekonomik batkınlığa çözüm olmayan, borçlanmayı durduracak, teröre yeni darbeler indirecek hiçbir çözümün olmadığı 100 günlük icraat programı açıklandı. İçinde tembelliği çağrıştıran “Millet Bahçeleri” ; ekolojik dengeyi yok edecek , 1915’lerin çözümü “Kanal İstanbul ” dışında hiçbir şey yok. Ekonomiye katkısı yok, borçların azaltılmasına yönelik çözüm yok, fabrika açmak yok, işçi yok, memur yok, çiftçi yok, esnaf yok, üretim yok. Atatürk adını yok etmek amacıyla yıkılmış stadların yerine Millet Bahçeleri açılacak. Bir avuç rantçıya, inşaatcıya kaynak yaratmak dışında Devlete ve Türk Ulusuna hiçbir getirisi yok. Bu milleti de hep merak ediyorum. Bu milletin bir adı yok mu ? Afgan, Acem, Rus, Alman, Arap gibi… Milyarlarca dolara çıkartılan dış borca, Kanal İstanbul ile yeni borçlar eklenecek. Her yerden para aranıyor. Bankalar son mermisini 3. Köprü ve havalimanında attı. Kanal İstanbul ile Devlet yeni borç yükü altına sokulacak. Ve bu da adı söylenemeyen Türk Ulusuna yeni vergiler ve zamlar ile yansıtılacak. 16 yıl boyunca üretimi engellenen Tarım bununla mı kurtulacak? 16 yol boyunca üretim ocağı fabrikaları satıp savarak Kanal İstanbul ile mi, Millet Bahçeleri ile mi çok ileri gideceğiz ?
Gerçekler… Ağır borç yükü… Korkunç döviz açığı… Bankalarda alarm zilleri. ( Bankalara gidin, büyük tutardaki oranları “biraz bekleyin, para toplansın” denilerek bekleyip alıyorsunuz.)…Kamu bütçesi kapanması zor açıklarla karşı karşıya… Bulunan yol; Yastık Altı. Millet Bahçelerini, Kanal İstanbul ‘u yapmak için Akp, Türk Milletinin yastık altına mı güveniyor? Yastık altı ile ekonomi yönetilir mi ? Amerika ‘nın ekonomik saldırılarını yastık savaşıyla mı bertaraf edeceğiz?
Millet Bahçeleri; döviz borcu altında kalan işadamı stres atsın diye mi yapılıyor?
Millet Bahçeleri; işten atılan işçiler efkâr dağıtsın diye mi yapılıyor?
Millet Bahçeleri; çiftçinin ve köylünün ürünü para etmeyip tarlada kaldığında emeğinin karşılığını verecek mi ?
Millet Bahçeleri; iflas eden esnafa intihar seçeneği olarak insan boyunu aşan havuzlar mı sunacak ?
1915’lerin çözümü Kanal İstanbul ile mi Türkiye ekonomik batkınlıktan çıkacak?
Türkiye; rantçılarla, inşaatçılarla, faizcilerle, borsa vurguncularıyla, yalnızca özel sektöre dayanarak çözemeyeceği sorunlarla karşı karşıyadır. Abd’nin ekonomik saldırılarına, borçlanma ekonomisine karşı kullanılacak tek mermi vardır; ÜRETİM.
Üretim ve Üretici Devrimi yapacak, Milli Hükümet koşuldur.
Kendi ürettiğimizi dışarıdan almayacak, Milli Hükümet koşuldur.
Birikimi arttıracak, Merkez Bankasını ve Milli Bankacılığı güçlendirecek, Milli Hükümet koşuldur.
Paranın giriş ve çıkışını kontrol edecek, Milli Hükümet koşuldur.
Bu çetin koşullardan Milli Bahçeyle değil, Milli Devlet önderliğinde, bağımsızlıkla ve kamuculuğa ağırlık vererek çıkabiliriz, başka yolu yoktur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.