Propaganda erken başladı

Propaganda erken başladı
Karacabey’de 29 Mart Yerel Seçimleri’ne 70 gün kala ilçedeki siyasi hareketlilik Belediye Başkanları’nın açıklanmasıyla başlarken, seçim yasakları da delinmeye başlandı.
ANAP, DP, MHP, CHP, Saadet Partisi ve AKP Belediye Başkan adayları seçim çalışmalarına başlarken, seçim yasakları da ufaktan ufaktan deliniyor.
Yüksek Seçim Kurulu’nun propaganda yasağını ilçede ilk delen ise AK Parti Belediye Başkan adayı Ergün Koç oldu. Cumhuriyet Alanı’na astığı AK Parti Belediye Başkan adayı Ergün Koç imzalı pankartlarla propaganda dönemine erken star veren Koç’a, vatandaşlar ve siyasi parti yöneticileri tepki gösterdi.
Koç’un iktidar partisinden Belediye Başkan adayı olması nedeniyle İlçe Seçim Kurulu üzerinde baskı oluşturduğunu ileri süren parti yöneticileri, adil bir seçim yaşanması için asılan pankartların indirilmesi gerektiğini söyledi.
Yüksek Seçim Kurulu, mahalli idareler seçimlerinin başlangıç tarihini 01 Ocak 2009 Perşembe, oy verme gününü ise 29 Mart 2009 Pazar günü olarak belirlerken, seçim propagandasının başlangıç tarihini ise 298 sayılı Kanunun 49. maddesinin son fıkrası gereği 19 Mart 2009 Perşembe günü olarak belirledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.