Tunç: “Gazze’de öğrenciler bombalandı”

Tunç: “Gazze’de öğrenciler bombalandı”
Eğitim-Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç, Gazze’de İsrail savaş uçaklarının üç günde bin ton bombayı sivil masum halkın üzerine attığını belirtti.
Tunç, Gazze’de ki saldırılardan en çok çocukların etkilendiğini ifade ederek, yaşanan insanlık dramına sessiz kalmanın mümkün olmadığını ifade etti. Tunç, “İsrail’in Gazze’de, okulların dağılma saatinde gerçekleştirdiği ve aralarında okullarından çıkıp evlerine gitmekte olan çocukların da bulunduğu yüzlerce sivilin yaşamına mal olan bombardıman, Ortadoğu’da barış ve çö-züm çabalarına da büyük bir darbe vurdu.
İsrail yetkilileri, Gazze Şeridine yönelik bombardımanın Hamas’ın askeri güçlerinin hedeflendiğini belirtse de şimdiye kadar çoğu sivil 300’e yakın Filistinli yaşamını yitirmiş bulunuyor. Bin dolayında da yaralı var. Hava saldırısını kara operasyonunun takip edeceği dile getiriliyor.
Yıllardır Ortadoğu halkları için hayatı cehenneme çeviren savaş mantığına artık son verilmelidir. İsrail’i gerçekleştirdiği katliamdan dolayı kınıyor, çözümsüzlükten ve daha büyük acılara yol açmaktan başka işe yaramayacak olan saldırılarından vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.