KARACABEYLİLER CUMHURİYET’E SAHİP ÇIKTI

Bugün, çağdaş Türkiye’nin 98’inci doğum günündeyiz.
Gel gör ki, içimiz kan ağlıyor.
Ülkemizin kurucu Partisi CHP, Karacabey Kaymakamlığınca gözlerden uzak tutuluyor.
Sanıyorum nedenlerini bilmeyen yoktur.
Ancak, yine de özetleyelim: Cumhuriyet Halk Partisi tüm engellemelere karşın 98. Yılını yaşadığımız Cumhuriyet Bayramına sahip çıktı.
Kaymakamlık, dün saat 13.00 de Cumhuriyet Alanında sözde yapılan Atatürk’e çelenk sunma törenine CHP’nin katılmasına izin vermedi.
Sahibinin sesi gibi gürledi.
Ülkemizin kurucusu Atatürk’e birlikte saygı sunulmasını engelleyen Kaymakamlığın göstermelik töreninden sonra CHP Karacabey örgütü yoğun bir katılımla saat 13.30 da Atatürk’ün huzuruna çıktı.
Atatürk’e çelenk sunma ve minnettarlık belirtilmesinden sonra konuşan CHP ilçe Başkanı Gönül Avil, yasakçı Kaymakamın bu tutumunu eleştirdi.Avil, “Muhalefetten korkuyorlar. Halktan korkuyorlar. Bütünlük içinde görüntü vermekten korkuyorlar. Atatürk’ün huzurunda el ele olmamızın, Atatürk’e minnettarlığımızı hep birlikte göstermemizin ne sakıncası olur, anlamış değilim. Ülkemiz yangın yerine dönmüş, hala ayrıştırma peşindeler.
İlk seçimlerde zulüm sona erecek. Yağma düzeni bitecek. Bu meydanlarda omuz omuza olacağız. Hep birlikte mutluluk türküleri söyleyeceğiz. Az kaldı. Çile bitecek. Bayramlarımızı ilk seçimden sonra coşku içinde kutlayacağız.” dedi.
Büyük alkış alan Gönül Avil, yoğun katılımcılara, Cumhuriyet’e sahip çıktıkları için teşekkür etti.
Gönül Avil’e teşekkür edelim de, Kaymakam efendiye ne demeli?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.