“Ulusal egemenliğin üzerinde hiç bir güç yoktur!”
Vatan Partisi İlçe Başkanı Rıfat Narhın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıldönümü dolayısıyla bir yazılı açıklama yaptı. Narhın, “Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; bütün dünya bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir güç yoktur hiçbir makam yoktur. Yalnız bir güç vardır. O da ulusal egemenliktir. Yalnız bir makam vardır; o da ulusun kalbi vicdani ve varlığıdır” dedi.
Narhın yazılı yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “100 yıl önce bağımsızlık ve özgürlük ardından devrimlerin karargahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bir yüzyılı doldurduğu bugün büyük Türk ulusuna kutlu olsun. Egemenlik ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne bin yıllar diliyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu Covid19 pandemisi, ekonomik sıkıntı ve Vatan Savaşı gibi birlik ve bütünlüğe zarar veren Bağımsızlık Savaşımıza karşı olan İstanbul medyası gibi olanlara karşı da görevdeyiz. Bin bir yalan ve bilgi içermeyen ama bozgunculuk içeren yazı ile sosyal medya paylaşımlarının sahiplerine Ali Kemal’in sonunu anımsatıyoruz.
Milli Demokratik Devrimin savunucusu Vatan Partisi ile Kemalizme yaşamını adamış,s unmuş olanlar olduğu sürece sizleri fonlayan, Demokratik ilan edenlerinde sonu Kurtuluş Savaşımız gibi olacaktır”
Narhın son olarak, “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntının tek ve son çözümü üreticilerin milli hükümetinin kurulmasıdır. Ak Parti’nin tek başına ekonomik sıkıntıyı aşma yeterliliği yoktur. Bu nedenle Milli Demokratik Devrime inanan, milliyetçi, halkçı, devletçi ve devrimci bir milli hükümet kurulmalıdır.
Paylaşımcı ve dayanışmacı yapısıyla milli direnç sağlanmalıdır. Sevindirici yan şudur ki, Amerikan megafonu ile sorunlara bakan, yalnızca laf üreten ama çözüm sunamayan olanlara karşı Türk ulusu olanların bilincine varmaya başlamıştır. Sinek vızıltısı yapanlar mide bulandırmaktadır. Biz milli demokratik devrimden aldığımız güç, Mustafa Kemal Atatürk ‘e verdiğimiz sözden dolayı bu bataklığı kurutup sinek vızıltılarını susturacağız” diye konuştu.
Narhın ayrıca 23 Nisan Perşembe akşamı saat 21.00’de Karacabeylileri saat 21’de camlarından ve balkonlarından Türk Bayrakları ile Milli Marşımızı söylemeye çağırdı.
