CHP’li Kayışoğlu’ndan Yeniköy tepkisi

*Aşırı yağışlar sonrası Karacabey Yeniköy’de yaşayanları  ziyaret eden CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu,  “Yeniköy’e yapılan sahil projesinin bitim tarihi 26 Ocak 2018. Ancak ortada bir iş yok. Her yağışta yeniköy sular altında kalıyor. Cadde ve sokakları sahile uzanan bir kanala dönüşüyor. Büyükşehir Belediyesi ile Karacabey Belediyesi iki yıldır ne iş yapıyorlar? Bu proje neden bitmedi? Sonradan projeye neler eklendi? Karacabeyliler haziran geldiğinde toz toprak içinde bir yaz geçirmek istemiyorlar” dedi.

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Kâtip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, aşırı yağışlar nedeniyle sokakları göle dönen Karacabey Yeniköy’de yaşayanları hafta sonu ziyaret etti.
Karacabey’in sahil beldesi olan Yeniköy’de altyapının yetersizliği nedeniyle giriş katlarının sular altında kaldığını belirten Altaca Kayışoğlu, “Karacabey Belediyesi bölgenin en güzel sahillerinden birisine sahip Yeniköy’e maalesef gereken ilgiyi göstermiyor. En küçük yağışta Yeniköy’ün sokakları göle dönüyor. Yağış, Yeniköy’ü öyle bir hale getiriyor ki yetersiz altyapı nedeniyle biriken yağmur suları sahille sokakları birbirine bağlanacak hale geliyor” diye tepki gösterdi.
CHP Karacabey İlçe Başkanı Ayfer Çiftçi ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Yeniköy’e gidip dert dinleyen Altaca Kayışoğlu, ihalesi 26 Eylül 2016’da yapılan Yeniköy Kıyı Bandı Kentsel Tasarım Çevre Düzenlemesi’yle ilgili sorunlara da dikkat çekti.
Yeniköy sahillerini düzenlemek için yürütülen ancak söz verildiği tarih geçmesine rağmen tamamlanamayan projenin yaz gelmeden bitirilmesi gerektiğinin altını çizen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “İhalenin gerçekleştiği tarihe bakıldığında bitim süresi olarak 26 Ocak 2018 tarihi veriliyor. Ancak, şu ana kadar projenin bitimini işaret edecek ortada bir şey yok. Proje, şartnameye göre 8 gün önce bitmiş olmalıydı ama iş öylece ortada duruyor. Böyle devam ederse yaz geldiğinde Karacabeyliler, Yeniköy’e tatile gelenler bu projenin pisliğiyle baş başa kalacaklar” diye konuştu.
Bitmeyen projeye bazı eklemeler yapıldığına dair şikâyetler de aldıklarını dile getiren Altaca Kayışoğlu, “İhalesi yapılan bir projeye neden sonradan eklemeler yapılır. En başından neden planlanamaz. Bütün bunlar birer soru işareti. Büyükşehir Belediyesi, Mudanyalılara çektirdiği eziyeti öyle anlaşılıyor ki Yeniköy’de yaptığı hatalı işler nedeniyle Karacabeylilere de yaşatıyor. Beceriksiz, iş bilmez kadroların yapacağı iş bu kadar olur zaten. Biz şaşırmıyoruz, çünkü AKP’lilerin yaptığı iş bugüne kadar hep göz boyamak için. Gerçek ve çözüm bekleyen sorunlar karşısında bir iş üretemediklerini anlamak için Bursa’nın her saat kâbusa dönüşen trafiğine bakmak yeterli. Ehil değiller, ehil olanları iş başına getirmek için Bursalıların önünde bir fırsat var. Mart 2019’u bu nedenle iyi değerlendirilmeli, iş yapmayanlara yol verip, iş bilenlere yol açmalılar” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.