AK Kadınlardan engelli duyarlılığı

AK Parti Karacabey İlçe Kadın Kolları, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası kapsamında, engellileri unutmadı.
AK Parti İlçe Kadın Kolları, günün anlamı nedeniyle Karacabey’deki Özel Yaşameli Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Karacabey Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Özel Karacabey Emine Güven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören engelli öğrencilerle bir araya geldi.
Engelli öğrenci ve aileleriyle buluşan AK Kadınlar, “Bu özel ve güzel yavrularımızı ziyaret edip, çok keyifli anlar yaşadık. Sevgili çocuklarımızın eğitimleri için okul idaresi ve öğretmenlerinin gösterdikleri özveri ile daha hızlı bir şekilde sosyal hayata uyum sağlayabildiklerini görmek bizleri çok sevindirdi. Yaptıkları etkinlik ve faaliyetlerini de takdir ettik. ‘Sevgi her engeli aşar’ diyoruz, Engelliler Haftası’nda engelsiz bir gün geçirdik. Çocukların yüzündeki sevinci gördükçe bizler de çok mutlu olduk. Engelli vatandaşlarımızı her alanda düşünmemiz ve kolaylıklar sağlamamız gerekir.” diye konuştu.
Engelli çocuk ve ailelerin yılda bir kez değil 365 gün her zaman ve her daim yanlarında olduklarını belirten AK Kadınlar, ayrıca engel tanımayan annelerin de Anneler Günü’nü kutlamayı ihmal etmedi.
İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, hayatı paylaşmada hiçbir engelin bulunmadığını belirterek, AK Parti iktidarları döneminde engellilere yönelik yapılan hizmet ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. AK Parti’nin iktidara gelmesiyle birlikte engelliler için önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Özenli, “1923’ten 2005’e kadar engellilerle ilgili hiçbir yasa yapılmadı. İlk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ‘Özürlüler Yasası’ adı altında çalışmalar düzenlendi. Engelliler, AK Parti döneminde değer buldu. Engellilik, Türkiye’de pek de gündemde olmayan bir konuyken, AK Parti hükümetleri ile birlikte artık medeni hizmetin, insanlık anlayışının, gelişmişlik göstergesinin temel noktası haline geldi. Sosyal Devlet anlayışıyla hareket eden hükümetimiz, yıllardır engellilerin önünde dev bir set gibi duran engelleri yasal düzenlemelerle tek tek yıkmakta ve engellilere yaşanılabilir bir hayatı sunabilmeye çalışmaktadır. Amacımız engellilerimizi topluma katmak ve hayatı hep birlikte paylaşmaktır. Engellilerimiz ile ilgili çok yol aldık. Ancak, yapılacak daha çok işimiz var. Hayatın her alanında engellilere ve ailelerine yönelik çalışmalarımız artarak devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
Öğrenciler ve aileleri de AK Partili kadınların kendilerini unutmamalarından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.