Tanrıverdi, “Kirlilik tarımın başkentine yakışmıyor”

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, çevre kirliliğinin giderek arttığına dikkat çekerek, Hanifedere’ye akıtılan pis atık suların halk sağlığını tehdit ettiğini söyledi.
Tanrıverdi yaptığı açıklamada; “Şehrimizin dört tarafı akarsularla çevrilidir. Hangi istikametten gelirseniz gelin, Karacabey’e mutlaka bir köprü üzerinden girersiniz. Şehrimizi çevreleyen bu akarsuların temiz akması da herkesin içtenlikle istediği bir olgudur. Ancak, ne yazık ki çevre kirliliğinin boyutları gün geçtikçe artmaktadır.
Soğan Hali ve yeni Devlet Hastanesi’nin arka tarafında kalan ve üzeri kandırmaca çalışmalarla kapatılan eski çöp toplama alanı bitişiğindeki bölge içler acısı durumdadır.
Bazı vatandaşlarımızın bu durumu bizlere bildirmesiyle, şehrimizin dibinde akan Hanifedere’ye bir takım nereden geldiği belirsiz künklerle pis atık suların dökülmekte olduğunu tespit ettik. Bu atık suların içeriği belli değildir. Bahsi geçen azmaktan ve birleştiği derelerden tarımsal sulama yapılmaktadır. Halkımızın sağlığı her şeyden önce gelmektedir. Kaynağı belirsiz bu künklerin çıkış noktaları nereleridir? Hangi binaların katı atıkları bu künklerle dereye taşınmaktadırlar. Bu bölgedeki sanayi yapıları ve Devlet Hastanesi kanalizasyon sistemine dahil midir? Yetkililerin bir an önce bu soruna el atmalarını ve kamuoyunu bu konuda aydınlatmalarını bekliyoruz” dedi.
CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, yıllardır büyüyerek gelen kirliliğin dayanılmaz boyutlara ulaştığını dile getirerek, AKP’li Belediye’nin daha fazla zaman yitirmeden harekete geçmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.