Tezcan, MHP’ye yapılan saldırıyı kınadı

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı İsmail Tezcan, Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında düzenlenen silahlı saldırıyı sert bir dille kınadı.
Dağ tecrübeli şehir eşkıyalarının ortalığı yine kana buladığına dikkat çeken Tezcan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“İstanbul Esenyurt’taki İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi’mizin açılışı esnasında azılı ve bölücü katiller tarafından alçakça, kalleşçe ve kahpece bir saldırı düzenlendi. Saldırganlar, ellerine aldıkları taş, sopa, bıçak ve silahlarla aziz dava arkadaşlarımızı hedef aldı ve ortalığı kana buladı. İnsanlıktan zerre kadar nasibini almamış dağ tecrübeli şehir eşkıyaları yine ölüm saçtı. Vatan ve millet sevdalıları can evinden vuruldu. Esenyurt’taki hain ve vahşi saldırıda bir dava arkadaşımız şehit düştü, altısı ise yaralandı. Üzüntümüz çok büyük. Acımız tarifsiz ve kelimelere sığmamakta. Ömrünü davasına adayan, ruhu soylu, kalbi temiz, alnı açık, başı dik merhum Ülküdaşımız Cengiz Yücel’i (Akyıldız) kaybetmenin derin sızı ve kederi hepimizin yüreğine hançer gibi saplandı. 12 Eylül zindanlarına direnen, inançları uğruna muhatap kaldığı çileyi derviş gönlüyle eriten, mütevazi şahsiyetiyle camiamızın sevgisini kazanan merhum dava arkadaşımızı vakitsiz kaybetmek elem vericidir. Tetik çeken eller, cinayetin arkasında duran güçler ne pahasına olursa olsun netleştirilmeli, suçlular saklandıkları inlerinden, gizlendikleri deliklerinden çıkarılarak, adalete teslim edilmelidir. Dağdan şehirlere inen, caddeleri ve sokakları mesken tutan teröristler, toplumsal dokuya ve toplumsal huzura daha fazla zarar vermeden etkisizleştirilmelidir. Devletin tüm güvenlik ve istihbarat birimleri Fetret Devri’nin sisinden çıkarak dikkat ve ilgilerini suçlulara yöneltmelidir.
Partimize ve dava arkadaşlarımıza yapılan saldırı demokrasiyi, kardeşliğimizi, Türk siyasetini hedeflemiştir. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’nin düşürülmeye çalışıldığı uçurumun farkındadır. Efendilerinden ihale ve emir alan terör maşalarının niyetlerini de çok iyi görmekte ve anlamaktadır. Üzüntümüz ne kadar fazla olsa da, kayıplarımız ne denli ciğerimizi dağlasa da, tahriklere aldanmayacak, kışkırtmalara kapılmayacağız. Milliyetçi-Ülkücü Hareket sağduyunun çizgisinden ayrılmayacaktır.
Şüphesiz, Türkiye’nin kardeş kavgasının içine çekilmesi için oynanan oyunlar, yazılan bayat senaryolar, kurulan tuzaklar tutmayacak, başarılı olamayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi’ni meşru zeminlerden uzaklaştırmaya, sonu olmayan mecralara itmeye kimse cüret etmemeli, bunu aklından dahi geçirmemelidir. Şehitlerini omuzlayarak, gazilerini kucaklayarak, milletine sevdalanarak, 45 yıldır, yaptığı gibi, bu kutlu hareket mücadelesini sokaklarda değil, iktidar yolunda sürdürecektir. Ülkemiz geçmişte yaşanılan ağır buhranlardan, aşırı siyasal kilitlenmelerden, oluk oluk akan kan ve gözyaşlarından yeterince çekti ve ders çıkardı. Geçmişin tekrarını projelendiren odaklar aradıkları, gözledikleri ve amaçladıkları, bölünmüş, birbirine düşmüş, birbirinin boğazına sarılmış bir Türkiye manzarasını kesinlikle göremeyecekler. Milliyetçi Hareket Partisi bu konuda kararlıdır.
Biz ihtiyaç doğarsa; millet ve memleket uğruna ne can vermekten, ne bedel ödemekten korkmayız, çekinmeyiz, çekilmeyiz. Hiç kimse, hiçbir odak, hiçbir kesim, sabrımızı sınamaya, dayanıklılığımızı test etmeye kalkışmasın. Biz ki; idam sehpalarını yıkarak, düşmanlıkları yenerek, eziyetleri, mahrumiyetleri, mahkumiyetleri, ülkülerimizin aleviyle yakarak bugünlere geldik. Bulunduğumuz noktadan geriye dönüş yoktur, olmayacaktır. Kimseye diyet borcumuz, mahcubiyet duyacağımız ve önümüze çıkarılacak tavizimiz de çok şükür olmamıştır. Türk milletine hizmet asıl gayemiz, Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltmek ve hak ettiği noktalara yükseltmek öncelikli isteğimizdir. Şehit versek de bu yoldan caymayacağız. Saldırılarla kuşatılsak da hak ve hakikat yolundan çıkmayacağız. Yer altı örgütlerinin, takviyeli suç ve cinayet çetelerinin önümüze taş koymasına izin vermeyecek, gerekirse her zorluğu göğüsleyerek, millet davamızı, can pahasına savunacağız.
Hiç kimse bu gerçekleri bir an olsun unutmamalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi bu kapsamdaki her adım ve niyeti çok yakından takip edecektir. “Yusufiyeli Cengiz”imize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Saldırıdan yaralı kurtulan değerli dava arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. Merhum şehidimizin en başta ailesi olmak üzere, hepimizin başı sağ olsun. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.