Tunç; Öğretmenler borçlu ölüyor!

Karacabey Eğitim-Sen Temsilcisi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde samimi olmayan açıklamalar
ve göstermelik kutlamalarla öğretmenler avutuluyor!
Tunç; Öğretmenler taksitle yaşayıp, borçlu ölüyor!
* Karacabey Eğitim-Sen Temsilcisi Salih Tunç, öğretmenlerin 24 Kasım’larda sorunlarının da dile getirildiği çözüm önerilerinin yer aldığı yaklaşımlar beklediğini ifade etti.
Karacabey Eğitim-Sen Temsilcisi Salih Tunç, öğretmenler günü nedeniyle yaptığı açıklamada öğretmenlerin sorunlarına dikkat çekti.
Tunç, 24 Kasım Cumartesi günü “Öğretmenler Günü” kutlamaların yapılacağını belirterek, önceki yıllarda olduğu gibi, öğretmenlerimiz için sahte övgüler dizileceğini ve boş vaatlerle heyecanlı nutuklar atılacağını vurguladı. Tunç, “Öğretmenlerimiz ve tüm eğitim emekçileri, öğretmen günlerinde sahte sevgiler ve övgüler değil. Eğitim emekçileri sorunlarına sağlıklı ve gerçekçi çözümler üreten önerilerin paylaşıldığı yaklaşımlar bekliyor.
Bugüne kadar hiçbir öğretmenler gününde, öğretmenlerin gerçek sorunlarının tartışılmamış olması, yüz binlerce eğitim emekçisinin sosyal ve ekonomik sorunları çözmek yönünde herhangi bir adım atılmamış olması düşündürücüdür. Yıllardır sadece yılın belli dönemlerinde ‘öğretmenliğin kutsallığından’, ‘onurlu bir meslek olduğundan’ söz edilmektedir. Oysa bir mesleğin ‘kutsallığı’ ve ‘onurluluğu’ büyük ölçüde o mesleğin sosyal konumuna, mesleği icra edenlerin geçimlerini nasıl sağladıkları ile ilgilidir.
Eğitim Sen, 24 Kasım’ı sadece ‘kutlanan’ bir gün olarak değil, sorunlarımızın bilince çıktığı, taleplerimizin gündeme taşındığı bir mücadele günü olarak görmektedir.
Öğretmenlerimiz, Türkiye’nin en ücra köşelerinde, her türlü olumsuz şartlarla mücadele ederek görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Yaşamın olduğu yerde öğretmenleri görmek mümkündür. Ancak bu ücra köşelerde ekonomik, sosyal ve kültürel gereksinimlerini karşılayacak bir alt yapı bulmak mümkün değildir. Sosyal ve kültürel zenginliğe sahip bölgelerde bile ekonomik nedenlerle öğretmenlerin mesleğini rahatça icra ettiklerini söylemek güçtür.
Öğretmenler, yaptıkları işin doğası gereği kendilerini çok yönlü olarak yetiştirmek durumundadır. Ancak Türkiye’de ne öğretmenlerin, ne de yaptığı iş eğitim-öğretim olanların özellikle ekonomik bakımdan gerekli desteği bulamadıkları ortadadır. Son yıllarda enflasyonun düşmesi, ekonominin büyümesi ve milli gelirin artması ile övünenler, iş büyümeden elde edilenlerin paylaşımına gelince nedense bizleri, eğitim ve bilim emekçilerini unutmaktadır.
Eğitim-Sen Genel Merkezinin yaptığı ankete göre ‘öğretmenler darda’ öğretmenlerin %48’i ek iş yapıyor, %82’si borçlu, %57’si kirada. İşte bu gerçekler ortadayken fazla söze gerek var mı?
Günümüz de öğretmenler rütbelendiriliyor! Baş öğretmen, Uzman öğretmen. Öğretmen, Sözleşmeli öğretmen, Ücretli öğretmen, Görevlendirmeli öğretmen gibi bir çok vasıf uyduruluyor.
Öğretmenler mevsimlik işçi gibi görülüyor güvencesiz çalıştırılıyor grevli toplu sözleşmeli sendikal haklardan mahrum bırakılıyor.
Biz Eğitim-Sen’liler olarak bütün bu olumsuzluklara rağmen mesleğimizi en iyi şekilde yapmaya çalışarak öğrencilerimizi ve velilerimizi aydınlatmaya devam edeceğiz.
Sevgili eğitim emekçileri 24 Kasım öğretmenler gününüzü en samimi duygularla kutluyor umutlarınızın gerçekleştiği, özlemlerinizin son bulduğu yaşamınızın gönlünüzce olduğu daha nice öğretmenler günlerine” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.