Koç, sosyal paylaşım sitesinde borçlarını açıkladı

Karacabey Belediyesi'ne ait taşınmazları kiralayan ve bir süredir borçlarını ödemeyen kişilerle kurumları sosyal paylaşım sitesinde açıklayan Başkan Ergün Koç, bu kez mal varlığı ve şahsi borçlarını kamuoyu ile paylaştı. Koç, 448 bin 791 TL. şahsi borcu olduğunu kaydetti. 

Kendisine ait sosyal paylaşım sitesinde “Ergün Koç'un yaşamını ve servetini merak edenlere!” başlığı altında açıklama yayınlayan Başkan Koç şu ifadeler yer verdi: 

“Ergün Koç'un yaşamını ve servetini merak edenlere!

Ergün Koç'un yaşam öyküsü

1) Karacabey'in Hotanlı Köyünde doğdum.

2) Aynı köyde 5 sınıflı ilkokuldan 1960 yılında diplomamı aldım.

3) 1960-63 yılları arasında köyümden Karacabey'e 5 km'lik yolu çoğu zaman yaya gidip gelerek ortaokuldan mezun oldum.

4) 1964 Eylül ayında Bursa Erkek Lisesi'nde lise tahsiline başladım ve bu liseden 1967-68 döneminde mezun oldum.

5) Üniversite sınavları sonucu Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisini Ekonomi Maliye bölümüne kaydımı yaptırarak bu üniversitede 4 yıl okuduktan sonra 1973 yılında mezun oldum.

6) 1 Eylül 1973 tarihinde Türkiye Halk Bankası Karacabey Şubesi'nde göreve başladım. Burada 4 ay çalıştıktan sonra 1 Kasım 1973 tarihinde aynı bankanın Mudanya şubesine atandım. Bu şubede de 6 ay görev yaptıktan sonra TC Merkez Bankası'nın açtığı sınavı iddialı bir şekilde kazanarak (1974 Ocak ayında 650 üniversite mezunu kişiden 35 kişi memuriyete alınacağı sınavı 2. olarak kazandım) 2 Temmuz 1974 tarihinde TC Merkez Bankası Bursa Şubesi'nde göreve başladım. 

7) Amacım mali konularda müfettiş olma ideali olduğundan Maliye Bakanlığı'nın açmış olduğu Hazine Kontrolörlüğü sınavına girerek bu sınavı da iddialı bir şekilde (125 üniversite mezunu sınava girerken 4 kişi kontrolör olarak alındı ve bu sınavı birincilik ile) kazandım.

  1975 yılı Eylül ayında Hazine Kontrolörü olarak (Denetim Elemanı) göreve başladım.

9) Göreve başladığımda maaşım maliyede genel müdürün yaklaşık 3 katı oranındaydı.

10) 1985-86 yıllarında Bankacılık ve Kambiyo konularında yüksek lisans yapmak için Londra'ya gönderildim. Burada bir taraftan maaşımı devlet sağlarken aynı zamanda Türkiye'de ki maaşımda eşime ve çocuklarıma ödendi.

11) Yurda döndükten sonra 1989 yılı başında Hazine Müsteşarlığında bankacılık ve döviz politikalarının belirlendiği Banka ve Kambiyo Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve atandım. Bu görevde 1995 yılına kadar bulunduktan sonra aynı müsteşarlıkta yatırımların yönlendirildiği ve teşvik edildiği Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü Genel Müdür görevine getirildim. 

12) Bu görevlerim esnasında devletimizin trilyonlarının hatta katrilyonlarının harcanmasına vesile oldum. 

13) 1998 yılı Haziran ayında Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyük Elçiliği nezdinde Türkiye Fransa Ekonomik İlişkilerinin sürdürüldüğü ve takip edildiği Ekonomi Baş Müşavirliği görevine atandım. Ve bu görevde 4 yıl bulunduktan sonra Türkiye'ye döndüm. Bu görevim esnasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti bana 6.500 euro tutarında maaş vermekteydi. 

14) Devletimde yaptığım hizmetler esnasında tasarruf ettiğim imkânlarla;

* Ankara'da adıma kayıtlı bir daire,

* Mudanya'da eşim adına kayıtlı bir daire,

* Karacabey'de benim ve eşim adına kayıtlı iki arazi (Yaklaşık 27 dönüm),

* Babam, annem ve büyüklerimden miras yoluyla Hotanlı Köyü'nde arazilerin sahibiyim. 

15) Arzu edenlere gerekli bankalardan alınacak belgelerde dahil olmak üzere bankalarla olan borçlarının listesi aşağıda belirtilmiştir.

* Aylık ödemesi 2 bin 138 TL olmak ve 13 ay sonra tamamlanmak üzere Türkiye Halk Bankası Karacabey Şubesine 27 bin 794 TL,

* Aylık ödemesi bin 732 TL olan ve 16 ay sonra tamamlanacak olan Yapı Kredi Karacabey Şubesi'ne 27 bin 712 TL.

* Aylık bin 73 TL ve 17.4.2017 tarihinde bitirilmek üzere TC Ziraat Bankasına 48 bin 285 TL,

* İş Bankası Karacabey Şubesi'ne 56 bin TL

* TC Ziraat Bankasına 92 bin TL. Ziraii Kredi, 55 bin TL arazi kredisi ve 50 bin TL arazi işletme kredisi, 

* Türkiye Vakıflar Bankası'na 5 bin TL,

* Yapı Kredi Bankası'na 5 bin TL,

* Türkiye Halk Bankası'na 5 bin TL,

* Türkiye İş Bankası'na 5 bin TL,

* Yapı ve Kredi Bankası'na 7 bin TL olmak üzere toplam 27 bin TL borçlu cari hesabı 

16 muhtelif kişi ve kuruluşlara yaklaşık 45 bin TL tutarında borcum bulunmaktadır. 

Durumumu merak edenlere yukarıdaki hususları belirtme lüzumu hissettim. Ergün Koç Ne iş yapacak?, Nereden gelmiş? Nereye gidiyor? Bazılarının merak konusu olsa da bazıları Ergün Koç'u tanımamazlıktan ve görmemezlikten gelebilir. Vakti saati geldiğinde beyinleri ve gözleri kararmış olan kişilere Ergün Koç'un kim olduğunu, nasıl olduğunu anlatma ve gösterme fırsatı bulacağız”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.