Proje ve sorunlar değerlendirildi

Karacabey'deki kurumların 2013 yılında yapacakları projeler ile karşılaştıkları sorunlar masaya yatırıldı. AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı ile Kaymakam Ahmet Yurtseven önderliğinde önceki gün gerçekleşen toplantıda daire amirleri kurumlarıyla ilgili son durumu anlattı.
    AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ve Kaymakam Ahmet Yurtseven'in dinlediği kurum temsilcileri, sorunlarını birebir iletirken, projelerini sundu. Milletvekili Matlı'nın iletilen sunumları not ettiği toplantıda eğitim, sağlık, tarım ve sosyal alanlarla ilgili projeler de gündeme geldi.
Kaymakam Ahmet Yurtseven, bu toplantı ile ilçeye yapılacak projelerin belirlenmesini ve sıkıntılara çözüm bulunmasını amaçladıklarını ifade etti.
Ticaret Borsası'ndaki toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, dikkat çekici bilgiler verdi.
    Normal eğitime geçilmesi gerektiğini belirten Dingin, bunun için de 70 dersliğe ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.
    Atatürk ve İstiklal İlköğretim Okulları'na ek derslik yapılması için çalışmaların sürdüğü bilgisini veren Dingin, Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu'nun yıllardır eksikliğini hissettiği ek derslik sorunun 2013'te çözüleceğini ve bu konuda sıkıntı olmadığını belirtti.
Dingin, uzun vadede Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Karacabey Lisesi'ne de ek derslik yapılması gerektiğini söyledi.
    Karacabey'in ilköğretimlerde Bursa genelinde üçüncü olduğunu ancak, ortaöğretimlerde aynı başarının sağlanamadığına dikkat çeken Emin Dingin, bu sorunun okul çeşitliğinin az olmasından kaynaklandığını ileri sürdü.
    Fatih Projesi'ne bu yıl ilçede Karacabey Lisesi, Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin geçtiğini vurgulayan Dingin, önümüzdeki yıldan itibaren de tüm okulların projeye dahil olacağını sözlerine ekledi.
    Dingin'in ardından Karacabey Belediyesi'ndeki son durum anlatıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Talih Düzgören, 2013 yılında Çamlık altına modern bir Arıtma Tesisi yapacaklarını ve bu konuda ihale aşamasına geldiklerini söyledi. Düzgören, söz konusu projeye destek için Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan hibe talebinde bulunduklarını ancak üzerinden 4 ay geçmesine karşın bir sonuç alamadıklarını ifade etti.
    Diğer taraftan eski Panayır bölgesinin sosyal anlamda değişeceğine vurgu yapan Düzgören, Mustafa Erdoğan Parkı adı verilen yerde çok çeşitli tesislerin yapılacağını kaydetti. Düzgören ayrıca, Anadolu Lisesi bahçesine çok amaçlı bir Kapalı Spor Salonu içinde çalışmaları sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
    Karacabey Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Erdem ise, Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyacak 'Düve Satış Merkezi' kurulmasına dikkati çekti. Erdem, Karacabey'de hayvan satışının büyük artış gösterdiğini vurgulayarak, bunu daha sistemli hale getirecek proje için Seyran Köyü'nde tahsis edilecek alanla ilgili Bursa İl Özel İdare nezdinde işlemlerin son aşamaya geldiğini açıkladı.
TBMM Tarım Komisyonu Üyesi AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı da projeye her türlü desteği vereceğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.